BLOG-ING MOOD
jarang update blog lately. sila tinggalkan jejak di cbox. happy bw :)

Wednesday, 27 July 2011

aku rasa apa yang aku rasa


assalamualaikum

jawab jgn tak jawab ! kalau tak jawab dosa kalau jawab sayangg ! ehh . macam pena dengar pantun 2 kerat nie . ngee .
new entry with a new mood . lalala ~ bleyy ke ? kira halal ah . ye dakk ? haha :P
tengok tajuk atas pliss bleyy ? pliss~ 
yes ! kita tak masuk tajuk lagi rakan-rakan sekalian . harap maap . okeyy saya tunduk akur skarang .

korang pena rasa apa yang korang rasa tak ?
korang rasa orang laen tau tak ape yang korang rasa ?
kalau bleyy korang nak org laen tau ke tapelah ?
korang rasa tak apa masalah yang berlaku skarang nih ?
okeyh maap sekali lagi . akur ~

for me , i know apa yang i rasa (susah lah kalau tatau perasaan sndiri) tapi sometime kita pon bley tatau apa yang kita nak atau apa yang kita impikan . ini susah ! coz kalau kita tatau perasaan kita sndiri sape lagi yang nak tau ? nak arapkan mak kita yang tau ? oiii . ingat kanak-kanak lagi ke kau ? kanak-kanak pon tau apa yang dorang nak . nak mainan ? laju aje tarik tangan mak bapak dorang suruh beli . nak makan ? cepat aje melalak . see ? tu tanda dorang tau lah apa yang dorang nak . tapi bukan senang nak paham perasaan sndiri kalau tak jiwang-jiwang hargai diri sendiri . kalau saya , saya suka tanya apa yang saya nak dalam idup yang singkat nih . dah singkat mestilah kena hargai !

kalau i rasa confius dengan diri sendiri (bleyy kan confius dengan diri sendiri?) i will try jugak untuk cuba tak confius lagi . wat lah macam-macam cara untuk tak bagi confius lagi macam pikir sampai juling bijik mata ke , pikir sampai puas aty ke , pikir sampai gila ke . haippp ! yang tu mintak dielakkan lah yee . tapi petua yang paling mujarab sekali banyak-banyak lah berdoa . that's the key kalau kita confius . tu contoh lah kalau rasa confius .

the most important sekali , kena pandai tau apa yang kita rasa sebelum orang laen tau . tak best ah kalau orang laen yang tau dulu apa yang kita rasa sebelum yang empunya badan tau . tak syok ! tapi kekadang tuh best gak apa kalau orang laen tau . macam rasa orang amek berat pasal kita kan ? tapi tetap ta syok ! tapi best apa ! tapi sampai bila nak ulang dah ?
sengal seketika

p/s kita kena tau apa yang kita rasa . walaupun benda tuh macam tak penting tapi bley dianggap penting jugak sebab tuh berkaitan dengan life kita . kalau perasaan sendiri pon tak nak amek tau alamatnya hancuslah diri tuh . dan kita haruslah peka dan tau perasaan orang sekeliling kita jugak ! itu wajib !

terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika

0 orang menari sakan: