BLOG-ING MOOD
jarang update blog lately. sila tinggalkan jejak di cbox. happy bw :)

Sunday, 31 July 2011

wajib bace ini sekarang juga ! : kesukaan saya ! kesukaan anda ape ?


Dah lama jugak ta hapdate belog ni . bukan hape , saje suke2 . lagipun sape aje lahh nk bace belog buruk nih, ye dakk ? hehe . (annoying jap) ngee :P

skrang sye tidak sambung study mne2 lagi . akan continue after raye nntey . yeahh ! (konon gumbira sgt pdahal hati menjerit hiba lagi duka) . berbulan2 jugak lah melepak kat rumah tanpe wat ape2 aktiviti yg bole menggumbirakan hati ini yang boring tahap maksima ! 
ramai yg tnye sye mcm nih .

kawan : kenapa tak keje ? kejekan best ! dpt gaji ! pastu bole belanja sampai lebam (okey ! lebam tuh saje wat gempak sikit . wee) 

saya : saje ! malas ! (senangkan ! haha .)

yeah ! malas tu yg utama darjatnye . entahlah ! bagi sye , baek lepak2 dekat rumah dulu before study balik nntey . nntey bile dah sambung study conpem 24 jam tu rase macam 12 jam aje ! dalam aty mesti tertanye2 mane pegi 12 jam lagi ? sape curik 12 jam sye ! sye nk report polis lah kalau cenggini ! haaha :D begitulah perumpamaannye . alah . duit bukannye penting sgt ! (saje sedapkan aty sndiri pdhal aty berbelah bahagi jugak sebenarnye) . 

"woiii lu wat ape aje dekat rumah 4 bulan nih ? takkan makan tido membesarkan badan yg sedia besar tuh ?" kata seseorang yg tidak dikenali .

sukaty gua lah nk besarkan bdn ke kecikkan balik badan ke . nak rampingkan pinggang gua macam kerengga ke . tu gua punye dehal ahh ! hahaha (ttbe rase macam nk cakap macam ni ! gaya otai kowt ! haahhaa :D) . okey sambung balik ! 4 bulan nie macam2 lah yang gua sye wat (tayah nak macam2 sgt ahh ! wat ape je pown !)

sebenanye tadek mende yg best sgt yg sye wat smpai patut lagi wajib untuk wat satu entry khas pasal mende tu kat sini . mende biase2 yg korang wat jugak ! tp sye ade satu minat yg tade sape2 kowt tau . psssttt . nak tau tak ? nak tau meh lah dekat2 sikit , nntey ramai pulak yg tau berita tergempar ni (tergemparlah sgt kan ?) 

sye suke tulis cerpen ! lebih tepat lagi lbey kurang novel ah ! 
( alamak ! ter'bold' kan ! pdhal sngaje !ngee)

yup ! novel is my favourite stakat ni ! hehe . banyak tade lah banyak mane novel yg sye karang . ade lah dalam 2 aje kowt buat mase ni . satu lagi kertasnye dah pergi tinggalkan sye seorang diri ! tape awak ! tape ! kite tanak kawan awak dah ! mase tuh tulis dalam kertas je sbb mase tuh masih daif ! tade lappy2 ni sume T__T . owhh mentang2 sye miskin lagi daif awak tinggalkan sye sorang diri terkontang-kenting kat sini ea ? sampai aty awak ! sye menci awak ! (eeeuuwww . . .)

so maknenye ade satu aje lah yg masih setia kepada tuannye yg tercinta . awak awak ! kalau awak pown tinggalkan kite , kite tanak dah mssage2 awak dah ! (mengade kejap ! ^__^) . mule2 dulu before start tulis novel2 bagai ni , sye suke lah yg amat bace novel . suke yg tahap maksima ! kalau bole tido nak same2 . makan pown nk same2 . kalau pegi toilet bole bawak encik novel dah lame kowt sye bawak ! tp pikir jugak , kalau novel ni jatuh dalam kawah dalam toilet tu macam mane ? sape nk jawab ?  O__O

novel ni sye wat same jugak cam belog ! untuk suke suki jiwa dan rohani serta hati yg kudus ni ! bile bace balik novel yg kite wat sndiri tak same dgn novel yg kite just tunjuk aje kat MPH tu . totally tak same ! percayelah kate2 yg tertulis ni ! memang tak same ! kite rase cam puas sgt ! biarlah even tak tercalon dalam anugerah juara lagu tp aty riang gumbira , tu yg penting ! 

ade jugak terdetik di aty yg luhur ni nak review sikit tentang novel tu kat belog ni . mane tau esok lusa bole menang anugerah planet muzik pulak ke . tp pikir2 balik sape nak bace cik kak oiii ? novel kau bukan bagus sgt macam novel Fauziah Ashaari (taram aje ejaan Ashaari tu . tah betol ke tak lah tuh . hee) . hebat macam novel Damya Hanna ke tak pown Aisya Sofea ke . tp kalau sape2 yg terbace entry ni yg nak order mintak sye wat review pasal novel tu mybe sye akan wat kowt . kowt lahh !  jangan nk berharap sgt lah ! (auta jek tp psstt kalau mintak kite hepy ^__^ )  . tuh pown kalaulah ade . kalau tade pown tape . sye bole wat pekasam tunjuk dekat anak cucu cicit cocit nntey . mesti dorang kagum sampai terkeluar bijik mate ! okeyh perasan sikit disinun ! haha :D


p/s  sume pown ade minat masing2 . so , kalau kite suke wat mende tuh kite wat lah sampai lebam pown . wat je ! tp mende2 yg elok lah ea . jangan pulak kalau hobi kita mencuri , kita terus mencuri lagi dan mencuri sampai lebam . alasannye sbb belog cik firazulaika tuh soh wat ape yg kite suke . bukan begitu ye adik2 abang2 kakak2 sekalian ! bile kite wat something yg kite suke otometik kita hepy . ta perlu lagi ade orang yg wat kite hepy . katakan tidak pada orang ! tp kalau orang tade kite lonely pulak sorang2 atas dunie ni . sdeyy kan sorang2 atas bumi yg bolat macam bola ni  T__T

terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika

2 orang menari sakan:

SimplySeoul said... [♥ balas ♥]

teruskan menulis...nanti boleh cuba2 nasib manuskrip awak di alaf 21 publisher ka. Hehe.

firazulaika said... [♥ balas ♥]

haha . tade lah smpai situ . sje suke2 je . hehe :)