BLOG-ING MOOD
jarang update blog lately. sila tinggalkan jejak di cbox. happy bw :)

Saturday, 6 August 2011

5ogos2011 : ramadhan kelima



menu berbuka hari ini :
 
tomyam
gulai kawah (kenapa kawah ? periuk bole tak ? -.-")
ayam percik
ayam tergolek . haha .
tepung pelita 
kuih-muih pelbagai jenis ! malas nak sebut .
martabak ke murtabak ea ? (ahh . taram aje la -_-)
air kelapa
mango juice

hari ni lauk agak la banyak . bukan agak da , memang banyak pon sampai tatau nak makan yang mana . haha . tak tak ! tak boros cuma rezeki terlebih sikit rini . bak kata orang rezeki tabole ditolak so rembat aje la . alhamdulillah !  

lauk rini kebanyakannye beli sbb dah 5 hari pose baru harini berkesempatan dan ade kudrat dari segi rohani dan jasmani untuk mengangkat kaki di kala panas terik ke bazaar ramadhan . padahal rumah dengan bazaar ramadhan tu bukan jauh benor ! dekat sangat tak sampai berapa langkah pon . tak sempat nak lenguh lagi kaki ni . okey tipu ! -_-

tepung pelita ikhlas dari google

kuih-muih juga ikhlas dari pakcik google





nak tanye korang , pose bole hisap rokok tak ? setahu aku tabole , betol kan ? tapi masa aku dengan ibu aku pergi menshopping di bazaar ramadhan di petang yang panas terik bak oven tadi aku ternampak la sorang mak cik ni bole dengan selambe badak hisap rokok sambil hembus asap rokok macam nikmat sangat . firasat aku rase dia islam tapi lantak pi die la . aku wat dek aje la . macam tade ape2 . kalau ikut hati aku , aku nak tanye die " sedap sangat ke benda bawak maut tu ?" Conpem bertepek sebijik atas batang hidung mak cik tu . tapi ape bole buat ? -_-


"jangan sentuh aku !" kata rokok ikhlas dari pak cik google


tengku aleesya humaira

ni pun die jugak . syayok !

diatas ialah budak bucuk bernama aleesya . tapi aku suke panggil die syayok . sbb die suke cakap ayokk ! ni gambar die masih bergigi dua seperti rabbit . skarang sudah pandai cakap bekk (bunyi  kambing) , bit (rabbit) , cuk (busuk) banyak lagi la perkataan baik punyee die bagi . yang penting suku kata akhir yang jadi kegilaannye . kiki . memang takde kena mengena dengan tajuk tapi aku punye suke la . haha .

p/s  pose la anda sebelum anda diposekan ! ade ke ? hahaha . entry ni baru publish sbb tak nak publish semalam sbb saye suke publish hari ni :)



terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika

9 orang menari sakan:

farah hanim said... [♥ balas ♥]

iyka berbuka pose ke bt kenduri kendara
byknye makann
hehee :D

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

berbuke pown bole . knduri pown bole . haha :P

iefa ujang said... [♥ balas ♥]

cettttt....byk giler.5hr pown blum tntu hbs.ahaha

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

iefa : banyak kan ? rezeki kowt puasa kelima tu . banyak org bagi la dearr :)

farah hanim said... [♥ balas ♥]

fara dpt upm :)
awk??

farah hanim said... [♥ balas ♥]

awk2.saya der tag awk contest nie..join la kalo still smpat..awk g je kat link nie k :)

harap dpt join

http://danielzaidi.blogspot.com/2011/07/giveaway-edy-still-beauty.html

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

bkn da tmat tempoh ke dear ? fara masuk ea ? :)

miZz_nizZ said... [♥ balas ♥]

pggiltepung pelita ek bnde tu..hehe.sdap!!=)

farah hanim said... [♥ balas ♥]

aah..xperasan pulak..hehee
sori2..

awk masuk la ga yg pasl doodle sye ajak satu lagi.join je pon..hehee