BLOG-ING MOOD
jarang update blog lately. sila tinggalkan jejak di cbox. happy bw :)

Wednesday, 10 August 2011

cara meluputkan bekas kekasih dari ingatan versi Iyka



Anda sedang berduka ? eceh . sekarang tak perlu nak berduka lagi la . meh Iyka nak kasi tau kat korang macam mane nak hapuskan lagi melenyapkan bekas kekasih hati yang telah berpaling tadah tu . so lepas ni korang tak perlu lagi berduka . sanggup tak mandi . rela tak makan tengah hari sume okey pose !-_-" 

Ini bukan tips . Ini cara yang terlintas kat ingatan Iyka masa tengah sental2 periuk belanga lepas masak untuk berbuka tadi . sental punya sental gedebuk keluar la idea bernas ni . wee ^__^

present to you !

cari kekasih hati yang baru ! korang cari aje kekasih2 lain yang hot lagi meletup kebabom kat luar sana . banyak lagi okey ! lepas tu korang tayang dekat ex korang tu . bagi bikin panas gitu . biar dorang siap nak tarik2 rambut kat situ . yang jadi pengadilnye korang la . seronokkan ? haha .




kalau tak jadi cara kat atas tu korang cuba pulak cara ni okey !

jadikan semua orang kawan ekau ! kawan aje la dengan semua orang . kalau bole seramai yang bole . selagi bole jadi kawan , ajak aje sesape jadi kawan korang . mamak yang jual roti canai kat bazaar ramadhan tu pon korang bole jadikan kawan . conpem mamak2 tu dapat menghiburkan hati korang yang sedang berduka lara tu . bile dah terhibur senang la korang nak lupakan ex korang tu . amacam ? power tak idea ? haha :)




 kalau tak jadi jugak


kalau still resah gelisah jugak, korang bole bawa menenangkan diri . menyabarkan diri bebanyak . Iyka rasa cara ni yang paling okey kot . sbb kalau kita bertenang akan menenangkan diri kita memang la ! kata orang sabar itu separuh dari iman . oleh itu bawa la bersabar di bulan ramadhan atau pun di bulan bukan ramadhan bole ke ?



kalau ni pon tak jadi jugak 

korang cuba ingat balik benda yang buruk2 lagi jelek pasal ex korang tu . macam die ni jenis kaki pukul ke . kat mana2 pon asyik nak sepak terajang korang aje . tak pon die ni jenis suke korek hedung depan umum ke  eeuuww . atau pon die ni pemalas nak mamp ke sampai nak jalan pon korang kena dokong . Iyka gerenti lepas tu korang terus reject dorang punya la .


kalau ni pon tak jadi jugak

korang bole la hantuk kepala korang laju2 kat siling bilik korang tu . biar hilang ingatan . lepas tu korang bole hidup aman damai tanpa gangguan bayangan ex korang tu . 


still tak jadi jugak ?

korang bole la mintak kawan2 baik korang untuk join sekaki hantuk kepala korang . lagi bagus cari teman yang senasib . bole hantuk kepala sama2 . lebih afdal ! hahaha -_-"


tepek gamba besar2 biar korang juling . tu lagi satu cara ! hee :)

p/s korang cuba la try ! tapi kalau tak jadi atau pon makin worse jangan salahkan Iyka . Iyka tak tau ape2 ayat bela diri . =_=' . lagi satu, Iyka agak keciwa sikit dengan perkhidmatan awam kat Malaysia ni . tak bole ke kalau tak ubah info peribadi pelanggan ? =.= . Bubye !




terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika

6 orang menari sakan:

farah hanim said... [♥ balas ♥]

haha
ade2 je iyka nie
sume cr kat atas fara pnh bt
tp sume xjd..tiap2 ary fara ngis aw.sbb die der gf len..tp care yg hntak pale tu xbt la..cari nhs tu.hehe :P

kat mtrx time final exm lak tu breakk.parah2..last2 hmpir sbuln merana..taw cre ape fara bt.kitrg back toghtr balik..sbb dua2 xleh lupe each other.hehehe :D

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

alaa . nape farah ta wat ? kalau tak mesti dah jadi the new farah yg strong dari dulu . hehe :)
tu memang dugaan la dearr . tapi farah tak bole down sgt. haaa . kan dah back to normal . tahniah ! happy untuk farah ! :)

farah hanim said... [♥ balas ♥]

hehe
kalo fara bt
silap2 hari buln iyka xjmpe da blog fara nie
hehe :D
da terkbur bersama fara
hehe :P

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

ala farah . tak payah la cakap cmtu . t sape nak ajak Iyka join GA doodle lagi ? haha .

Cik Bell said... [♥ balas ♥]

hahaha..memang susah kot nak lupa kan ex kan..
take time jugaklah.. :)

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

cik bell : betol2 tu dearr :) tapi sedaya upaya cuba lupa gak ! tak kire ! :P