BLOG-ING MOOD
jarang update blog lately. sila tinggalkan jejak di cbox. happy bw :)

Sunday, 21 August 2011

Ini cartoon favourite Iyka masa kecik2



Tetiba Iyka teringat pulak zaman kanak2 dulu yang penuh dengan dunia cartoon yang cool2 . haha :) kalau masa kecik2 dulu bila weekends aje mesti terpacak depan tv pagi2 buta . sanggup bangun awal semata2 nak tengok cartoon peberat . punya la eksaited ! 



kalau dulu , pukul 8 dah bangun nak tengok cite2 cartoon kat tv .  kalau terlewat bangun memang tak sempat la tengok . pastu conpem satu hari tu resah gelisah . nak wat kerja pon tak bole sbb mengenangkan cartoon yang tak sempat tengok tadi . huuu -_-" . ibarat macam orang bercinta la . tak jumpa sehari aje dah rindu . macam tu la lebih2 kurang . ahaha :D tapi yang ni lain sikit sbb kita sorang aje yang rase . cartoon tu rindu kita tak agak2 ? hurmm =_='


aku tak rindu kau la, Iyka !

sobsob . wuuu :( sampai hati awak tak rindu kite -_-"



Iyka layan semua cartoon yang comey2 yang cool2 yang best2 :) cartoon yang tak ada characteristics di sebelah bole pergi main jauh2 ! jangan berani kamu2 muncul di depan mata Iyka ! kahkah . cartoon doraemon dari zaman Iyka kanak2 ribena sampai sekarang pon still ada lagi . kanak2 sekarang tengok lagi kot . hee . 

cartoon sailor moon comey sangat ! wee :)
Iyka kalau dulu memang suka betol cartoon sailor moon ni . paling yang amat suka time , mari bertukar ! masa dorang bertukar tu Iyka memang ternganga depan tv kot sambil kesat2 hengus yang nak keluar . eeee . biasa la budak2 tak cukup umur tengok cartoon . haha . Iyka paling suka colour biru . sbb hurmm die sorang aje rambut pendek kot . lain dari yang lain ! hoho . tapi cite ni dah di mamah usia dah . wuu sobsob :(

tapi zaman bebudak skarang dah ada cite cartoon yang lain lak . tapi Iyka tak bape nak layan sangat dah cartoon zaman skarang ni sbb cartoon zaman budak tecik Iyka lagi best ! takmo berpaling tadah ! hahaha ^_^

maaf ! saya tak layan cartoon ini !

banyak lagi cartoon yang menjadi idaman kalbu Iyka . tapi Iyka tak nak bagitau lah . biar menjadi rahsia antara Iyka dengan cartoon2 tu aje la . mane bole bagitau kisah personal kitorang ! haha :p apa cartoon peberet korang time bebudak tak cukup umur dulu ? jom kongsi dengan Iyka meh ! :)

p/s  zaman kanak2 paling best Iyka pernah rase ! tak tau la zaman tua kerepot macam mane lagi . best ke tak ? sape2 pernah rasa ? kiki . boboi !


terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika

8 orang menari sakan:

wannurfazrini said... [♥ balas ♥]

haha sailarmoon paling best sbb ada awek seksi =P

Siti Suhaila said... [♥ balas ♥]

Dulu mmg minat tgk sailor moon.. sampai termimpi2 nk jd sailor moon hehehe..

btw dah follow blog ni..
sudi la follow blog sy juga yer..

http://cintairmata.blogspot.com/

chiLleD...!! said... [♥ balas ♥]

kecik2 dulu paling tak suka kartoon sesame street..yang len layan jer..hehe

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

@wannurfazrini hehe . seksi kot . haha :P

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

@Siti Suhaila tawu takpe . teringin kot nk jadi . haha . mcm2 bila ingat balik zaman bebudak dlu :D
tenkiuu :) InsyaAllah .

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

@chiLleD...!! sesame street yg ade burung ke ape tah yg warna kuning tu kan ? hee . Iyka okey je . tapi rase cm nak cabut satu2 je bulu die tu . hahaha :P

SYAHIROO said... [♥ balas ♥]

kalau kami budak laki suke... usop sontorian dan dragon ball.. bangun pagi terus buka tv tengok KFC hour dan joe jambul...

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

@SYAHIROO yg tu pon ske jugak . hehe . tp tak bole kalah sailor moon lah ! hahaha :P