BLOG-ING MOOD
jarang update blog lately. sila tinggalkan jejak di cbox. happy bw :)

Friday, 12 August 2011

Saya Suke Shopping Online




Haaa ... Iyka join GA lagi ! hehe :) Kali ni GA yang dianjurkan oleh butikpinkku . Iyka pernah usha2 shawl die ! memang superb la Iyka cakap kat lu ! tak caye cuba pergi usha sendiri dekat butikpinkku ni . sesiapa yang berminat untuk sama2 memeriahkan GA ni bole la meringankan tangan , menyenangkan lagi mencuci mata dengan menekan saja banner di atas :)

Meh Iyka nak bagitau Cik Abang , Cik Kakak dan Cik Adik sekalian tips nak membeli secara online . Ni bukan berdasarkan pengalaman Iyka mahupun keluarga Iyka tapi berdasarkan pemerhatian dan pembacaan . Tu sbb nye penting kita membaca taw adik2 . Jom baca ni ! nak pandai ke tak nak ? bajet aje :)


 Tips2 bershopping online :

1.  sebelum membeli tu pastikan kita dah tau background kedai online tu . jangan nak terus beli aje . ni penting taw ! tak semestinya kita kena jumpa owner dia . tak tak ! kita just tengok aje wall die (nak tau bole caye ke tak) atau pun komen dari pembeli sebelum ni .

2.  bandingkan harga yang ditawarkan dengan online shop yang lain . tapi tak semestinya barangan yang murah menjanjikan kualitinya yang bagus . yang tu kena pastikan betul2 ! biasanya sebelum beli kita tengok dekat gambar macam woww tapi bila dah beli yaampun ! so , berhati2 ! 

3.  beli 1 barang saje dulu yang tak terlalu mahal . sbb kalau barang yang kita beli tu tak bagus , kita tak terasa rugi dan kita bole lebih berhati2 lepas ni . jangan bila nampak aje JUALAN MURAH sempena raya ni terus gatal tangan tu beli selori . Kalau dah beli banyak kali tapi macam bermasalah mungkin kita bole cari online shop yang lain .

4.  lebih bagus kalau anda yang mahu membeli secara online ni mencari butik2 yang dipromote dekat tv . tu lebih terjamin ! BUKAN bermakna kalau online shop yang tak dipromote dekat tv tak bagus cuma kita sebagai pelanggan dan pembeli perlu lebih berhati2 . 

Ini adalah sponsor2 yang baik hati yang ingin menyeponsorkan hadiah2 . wee :D tenkiuu

Shawls & Inners by butikpinkku
Kaen Pasang by Butik MyRania
Baby apparel & Cosmetics by LovelyOne Shop 
Tudung Denim by Mazniza Othman's Shop
Lens dan Handbag by Bifa's Collection 
Lovely Clutch by Islamio Paradise 
MAC Cosmetics by Styleholic Chick
Pin Comel by Kitty Shawl
Accessories by Midfashion Shop
                                        Accessories by NURWIYAH COLLECTION


Iyka menjemput dan mengetag :


p/s  semua di atas ialah ayat dari buah fikiran Iyka sndiri . maaf jika ada tersilap atau terkasar bahasa atau tersalah bicara :)

 

terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika

11 orang menari sakan:

sharifahzakiah said... [♥ balas ♥]

thnks tag dear ! nnti sy join. Insyaallah :)

Aimie Diyanna Benignant said... [♥ balas ♥]

haaa... hope menang k. gudluck sis comel.

ni link blog dorang.
irine: irinenadia.blogspot.com
hanis: hazanis.blogspot.com
syamsina: http://strawberryna76.blogspot.com/

do free follow saya ye sis? thx a lot :)

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

aimie : tenkiu dearr :)

sifu im said... [♥ balas ♥]

haha klu org nk laki nk shoping, shoping je..xde kot guna tips2..hehe

say to easy=) said... [♥ balas ♥]

good luck :)

iefa ujang said... [♥ balas ♥]

gud luck eaaa :)

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

sifu im : tu lah org laki tade plan untuk mase dpn . haha

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

say to easy : tenkiuu

iefa : tenkiuu dearr :)

butikpinkku@gmail.com said... [♥ balas ♥]

thanks again tau join.. GA close 15hb nih.. 17hb Ogos, 6 pg fara announce winner kt blog taw..

ps: sila2 lah tempek banner butikpinkku taw~ muaxx~ XOXO..

fiQ'Ra said... [♥ balas ♥]

http://fiqracake.blogspot.com/2011/09/contest-im-proud-to-be-muslimah.html

Diera Tekikushika said... [♥ balas ♥]

love shopping ?? wooww do visit us at http://twynzshophouse.blogspot.com/ byk produk yg bagus ditawarkan dgn harga yg sgt berpatutan ! come grab something form us !