BLOG-ING MOOD
jarang update blog lately. sila tinggalkan jejak di cbox. happy bw :)

Tuesday, 27 September 2011

fesyen seperti dia



hyehye semua . hari Jumaat lepas Iyka ada jamuan raya kat kolej . agak kelam-kabut di situ sbb Iyka pegang tanggungjawab as AJK beser2 je \sengaja nak rebut merit sena nya =..=/ . okey that is not the topic actually sbb Iyka nak cite pasal benda lain . entry jamuan tu maybe Iyka akan post dalam masa terdekat ni tapi bukan sekarang . hehe :|

okey as you all know la kan zaman sekarang ni semua berebut nak jadi fashionable . semua orang tak nak kalah taw . bayangkan ibarat macam berebut duit yang turun dari langit . okey tak ada kena mengena =.='

huduh!sila gelak sekarang.hahaha.okey cukup!

honestly ,Iyka pon teringin gak la atau lebih tepat lagi terpengaruh gak la dengan fenomena zaman sekarang ni . ecece . hukhuk . tapi sayang nya Iyka awal2 lagi memang dah mengaku kalah sbb memang nak mengaku kalah sbb dah tak larat nak ikut trend zaman sekarang ni (memang sengaja wat ayat belit2 pom).

srious memang tak menang tangan la kata orang kalau nak ikut sebijik2 semua trend yang ada sbb belum sempat nak follow trend tu dah ada pulak trend baru . dah tu bila masa pulak nak berfashion2 ikut trend zaman la ni ? sodey2 .

sebenarnya memang tak salah nak ikut trend semasa malah Iyka pon mengaku Iyka memang tak nak ketinggalan even Iyka dah memang ketinggalan pon . so ? Iyka memang takdedehal . i okey je . biar la orang nak pandang Iyka macam mana sekalipun . Iyka tak peduli . asalkan kita rasa kita dah cukup beautiful as we are now with or without any trend . 

it's normal lah kan especially girls sbb Iyka rasa trend untuk laki semua macam sama je . dari Iyka secondary school sampai sekarang macam tu je fashion laki Iyka tengok . hikhik . okey maap ! maybe Iyka tak berapa nak tau kot fashion laki sekarang =..=

back to woman , macam2 style ada sekarang from hair to toe . perfect ! complete semua ! cakap aje nak style macam mana . even hijab pon dah ada macam2 style . belit sana belit sini . sampai nak terbelit leher . nasib tak ada yang style cekik leher je . haha . actually Iyka pernah la jugak mengada-ngada sesaje je nak try . hikhik . tapi dah jadi macam lain . srious macam teruk sangat . memang lain dari yang lain . unique perhaps ! hoho .


ini nisa . love her fashion tp style ni Iyka tak berapa confident.hikhik.so please if you're not confident enough don't just wear it! :)

tapi Iyka tak pernah lagi pergi shopping mall and then dress up ala2 nak pergi dinner malam amal gitu dengan style hana tajima semua . kalau nak pakai shawl pon yang easy and simple but nice \nak jugak.haha/ tapi at the same time bila nampak orang pakai macam tu macam cantik pulak . hehe :D the most important thing apa2 pon kena ada confident level yang tinggi . kalau tak nanti asyik nak pergi toilet je . hoho .




love her style too.look simple and stylish tp berhati2 sbb bagi Iyka style ni sangat la tak sesuai kalau nak ke shopping mall atau pon ke Zoo Negara :)
seorang blogger jugak.suka sangat tengok dia berfesyen.style ni pon dah popular sekarang.nampak a little bit stylo kot.hehe :)

selain itu , ecehh macam nak tulis karangan pulak . haha . what ever we wear , kita mesti selesa dengan apa yang kita pakai . bukan semata2 nak berfashion aje . memang betul kita nampak orang pakai dress ala2 vogue gitu macam meletup nyahh tapi tak semestinya bila kita pakai akan meletup gak . entah2 nampak super peliks . tak ke memalukan diri sendiri tu ? 


lily.kawan Iyka zaman muda-mudi.tp kitorang still muda lagi :P she is so gorgeous with this baju kurung.baju kurung yang simple without any accessories tp dia berjaya menaikkan seri baju tu.ecehh.


gamba takde kena-mengena =..= first time actually keluar dari kawasan rumah with this style of hijab . sebelum ni memang nak try pakai tp confident level very2 low plus tak reti nak lilit2 bagai . ni pon just lilit2 and dah siap ! biar lah huduh buruk pon . masa ni on the way pergi rumah kawan ayah Iyka . i'm wearing long shirt and jeans only okey ! biar la orang nak cakap apa . simple as usual :)


p/s  ini sekadar pandangan Iyka aje sbb Iyka memang suka tengok orang dress up macam tu . dengan style hijab macam tu tapi tak terlalu over sbb Iyka khuatir Iyka takkan kenal diri sendiri pulak . haha . sbb since dulu lagi Iyka memang suka benda2 yang simple but nice and tak terlalu sarat . now Iyka still dalam proses P&P . ecehh . one more thing , please la jangan dress up meletup kebaboomm sangat dengan style hana tajima and kasut heels melampau semata2 nak pergi kelas . i pulak yang terasa panas bila you pakai macam tu sbb sekarang kan musim panas . kesiann you panas taw youu . okey gedik ! boboii . sampai ketemu :D

terima kasih kepada blogger2 di atas kerana terpaksa jadi model tak berbayar untuk entry Iyka kali ni :) last but not least , majulah fesyen untuk negara ! :P



terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika

10 orang menari sakan:

iz said... [♥ balas ♥]

Pesen lelaki pon boleh tahan..
Pesen xnak kalah namanya.. Haha

ruby sarip said... [♥ balas ♥]

nice ^^.. suka tgok dowg

Aesya Zealous said... [♥ balas ♥]

mcm2 trend dah skang..tak larat nak ikut..wuwuwu

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

@iz hahaha . yeke ? tp mcm da kalah je . hehe :P

Nisa Kay said... [♥ balas ♥]

awwwwwww thanks sebab mention i dlm entry youuu :D
ehhehe btw kite xdelah berfesyen sgt ke ape. kita biasa2 aje =.=

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

@ruby sarip suke tgk dorang ke suke tgk style dorang ? hehe :P

namiera said... [♥ balas ♥]

try yang boleh puaskan hati sendiri :)

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

@Aesya Zealous tawu takpe . ngeh2 :D

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

@Nisa Kay welcewmmm :) yeke ? rendah diri pulak . haha . tp still cantik ehh :D

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

@namiera betol2 unna . hati sendiri didahulukan . hahaha . rindu unna \tetiba.haha/