BLOG-ING MOOD
jarang update blog lately. sila tinggalkan jejak di cbox. happy bw :)

Saturday, 29 October 2011

Contest Gambar Cool


Iyka memang takde motip join contest bebanyak -.- . mklum la dah lama tak join memana contest kn . asyik dok gigit jari je tgk org lain join tp memandangkan ada tugas yg melampau penting pada nusa dan bangsa so pendamkan je la dulu hasrat hati nurani nk join :)


sila picit banner di atas jika berminat :)

malas nk membebel pepanjang . nahh ! tgk gamba tak seberapa yg perasan cool ni . hoho ^_^






Iyka memang suka yg amat gamba di atas sbb nmpak mcm smart and cool abehh . okeyh sila muntah sekarang ! -.- . btw i miss them a lottt ! 

DONE ! tenkiu :))



terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika

Thursday, 27 October 2011

Aisha Online Store Giveaway


Again ! Iyka join giveaway lagi :) hoho . alang2 ada masa biar sampai ke pangkal kaki -.- . okeh2 back to the giveaway . kali ni Iyka nak join giveaway dari Aisha Online Store pulak . first giveaway beliau taw ! so pakat ramai2 join mehh ! 



ATTENTION ! THIS GIVEAWAY OPEN TO ALL MALAYSIAN BLOGGER ONLY ! that means you're special ! so come and join this giveaway :) if u're not a blogger why not u just check-it-out the items . mana tau ada yg terkesan di hati lalu memikat hati . okeh Iyka memang salu lelebih mcm ni =.=

to blogger who want to join this giveaway u may tekan banner omey omey di atas . to ladies or gentleman(yg nak beli utk someone special) , u may tekan banner omey omey di atas jugak or pergi terus ke FANPAGE AISHA ONLINE STORE 

how to join this giveaway ? u can go to the link provided and read it by urself ye . hehe :D 

this is some items yg di jual di Aisha Online Store ni yg Iyka rasa mcm wooww shantek nye ! actually sume pon shantek tp takkan Iyka nak letak semua gamba items nye kn . kiki .

 



see ... shantek kn ? i already told u just now rite . tp nape polka dot yg menarik perhatian Iyka ? -.- . so , apa lagi join the giveaway . this giveaway will end on 31st October . still ada masa lagi kalau nk join :)

p/s  join this giveaway rite now because it's easy as ABC and 123 darlings ! ^_^ . tenkiuu . boboi .

 

terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika

Contest Best Photo of Me by Mayalisa


Holla . Iyka kembali semangat serta in mood nk join contest . hehe :) kali ni nak join contest yg di anjurkan oleh Maya Lisa . at first bila terperasan contest ni Iyka mcm "woww ! interesting ! why not try join .. mana tau termenang ke . ter eh ! tak sengaja." hehe . lelebih lak . betulkan niat disitu ye . don't never ever join contest semata2 sbb adiah okeh ! \tuding jari pada diri sndiri -.-/



sesape yg nak join contest ni bole la tekan banner di atas lelaju ye :)

gamba yg Iyka peram utk contest ni ada di bwh . nape kat bwh ? nape tak kat atas ? sbb sukati Iyka la nak letak kat atas ke kat bwh ke . huahuaha . okeh merepek meraban di situ -.- maap ! 

terima la gamba tak seberapa ni <>.<>


:)
ye saya tawu gamba ni nampak pelik lagi huduss mcm hentah hape2 tp saya shuke -.- . gamba ini telah di edit mengikut kesesuaian cita rasa , naluri serta sedap mata sndiri memandang dgn menggunakan photoscape . dan jadi la tadaaa seperti gamba di atas :D

Iyka tag :
      

okey DONE ! tenkiuu :)


p/s  cepat join before 10 November ! sbb Iyka takut korang akan menyesal di kemudian hari sbb tak join contest Maya Lisa ni . so akhir kata , join jgn tak join :)


terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika

Tuesday, 25 October 2011

itu kawan saya #part 1


Iyka lagi di sini yoo . hee :) kawan atau teman ni bagi Iyka sangat penting okeh . amat penting sbb kalau takde kawan rase mcm idup ni boring sgt . dlm idup Iyka after family mestilah kengkawan . cuba kalau takde kawan , mesti rase lonely je . ohh nooo Iyka tak dpt bayangkan kalau takde kawan . okey dah konklusi nye kawan penting -.-

masa Iyka umur 6 tahun . Iyka dah kenal erti kawan . main kejar2 sesame . main nyorok2 bapak musang sesame . main mak2 anak2 sesame . semua la sesame .  bohong la kalau korang tak pernah main mende2 ni kan . lagi bohong kalau korang main sorang2 . haha . tp syg nye Iyka dah lupe name bestfriend Iyka time tu . yg Iyka ingat muke die je . gamba pon takde . tak membantu langsung . maklumlah dulu2 mane ade fon apatah lagi camera nikon atau canon segale -.-
tak silap umah bestfriend Iyka tak jauh dari umah Iyka . memang tak jauh pon ! byk kali jugak nampak die tp takut plus segan nak tegur . takut silap org -.- okey Iyka memang macam ni . takut tak bertempat =..= 



gamba 'tak perasan' . rindu korang persatuan budak2 baik F5P1 :)

yeahh gamba di atas tiada kena mengena same sekali . harap maklum ! nk tau sape kawan Iyka time sekolah rendah ? tunggu part 2 pulak yee :) boboii ^_^




terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika

Sunday, 23 October 2011

Trip Muzium Negara #entry penuh gambar


Hari ni Iyka baru sempat hupdate belog selepas bertungkus-lumus menjayakan test yg masih taktau lagi resultnya \tungkus-lumus sangat la kn -.-/ . minggu ni Iyka baru start cuti . seminggu je pon :( tabley lelame sbb nanti cnpem segala organ dan fikiran tak nak pulang ke tempat asal . sudah semestinya ! 

malam Jumaat Iyka sampai rumah dah pukul 11 malam . bertolak dari UPM pukul 9.30 . sepatutnya dari UPM ke rumah Iyka tak sampai sejam pon tapi dah makan masa bape jam sbb ada kemalangan . lori bapak besar dengan kereta . ngeri pulak tengok . taktau la ade yg cedera ke ape sbb Iyka tak nampak pon mangsanye . yg ramainye orang awam . so berhati-hatilah di jalan raya . jangan ingat orang yg tersayang sbb nanti fikiran bkn kat jalan raya -.-' 

okey Iyka bukan nak cite pasal kemalangan mahupun perjalanan yg membosankan tu . Iyka nak cite pasal trip Iyka ke muzium negara sabtu lepas punye lepas . nampak sangat cite zaman lampau tp Iyka nak cite jugak . weee ^_^


trip ni bukan pergi sesaje cari makan cuci mata . tp trip ni sebenarnya utk salah satu subject yg Iyka ambil iaitu Tamadun Islam dan Tamadun Asia . giler panjang namanye -.- . subject yg paling byk kena hapal selain hubungan etnik . Both subject that i very2 wuhhh malas bebbb -.-' . taknak hamek boleh tak ? :P



haruslah menangkap gamba di sini :)

dalam trip ada dalam 40 orang je kot yg join . 2 orang pengiring . pensyarah Iyka, Pn Zarina tak dapat join . so , kitorang pepandai la kat sini . kata dah besar kn . hehe :P kitorang gerak dari UPM dalam pukul 9 pagi .


gamba ini telah diedit . harap maklum -.-'

mula2 sampai kitorang terus lari2 bak harimau pergi muzium orang asli . okey tipu-.- . kitorang jalan dengan ayunya . okey tipu lagi -.-' . jalan biase2 cukup ! kat muzium ni ade banyak khazanah atau pun sejarah orang asli . ade macam2 hantu kepercayaan masyarakat org asli . Iyka pon da lupe dah hantu ape . heee :P 






antara patung nenek moyang yg ade.ok -.-


lepas penat teroka sambil tengok2 barang2 sejarah , kitorang pergi pulak pameran kapal karam . ingat kapal karam yg betul2 tp hampagas je . takde pon -.- 


kapal karam -.-' dan Iyka yg dah bertambah gemuk !! =.=

memang wajib semua gamba Iyka la kn.haha:)

dan gamba terakhir pon harus la gamba Iyka jugak.hehe:)

at first rasa macam kenape mesti kena pergi trip ni ? malas la ! boring la ! bla bla bla... but after the trip rasa hmm not bad ape trip muzium negara . beshh ! :) u all should visit muzium negara as well baru korang dpt feel die . 

p/s  dah cuti taktau nak wat ape tp tak cuti nak cuti . ni la manusia . tetiba -.- . semalam pergi KL Festival City . gempak kottt ! dah macam KLCC da . lepas ni memang tak la nak pergi KLCC jauh2 nun di sana . g KL Festival City jalan kaki pon bole :) cepat2 dtg shopping before sale dah tamat . ni tengah sale lagi . baju kasut semua cntek2 sampai berpinar2 mata Iyka tengok . last2 balik tangan kosong je . wuwu !_! okey boboi !

terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika

Tuesday, 11 October 2011

semoga berjaya adik-adikku :)


holla ! Iyka datang lagi nak menyibuk dekat belog ni . kehkeh . biar lah kalau orang tak sudi baca pon . ada gua kesah ? hoho :P 

memandangkan sekarang ni musim exam . exam tu exam ni . Iyka pon baru abes test fizik semalam . hari ni test kalkulus . pocah otak eden . hari2 tido pukul 1 or 2 pagi . sape kata dah masuk U bole lepak2 rilek2 cari teman masa depan ? memang tak ahh ! lagi serabut otak ni ade la . mana pikir nak balik lagi \kantoi.haha/ . ohh rumahku...hahaha^^

tadi online pesbuk terus terbaca post2 cuak candidate spm 2011/2012 . teringat pulak zaman time amek spm dulu2 . srious takut berdebar2 semua ada . tapi still bole rilek baca novel di malam hari . haha . chill saja ! kehkeh .

lagi sebulan tak silap spm bakal menjelmakan dirinya macam selalu . sebenarnya masa jawab exam tak bape nak takut macam dapat result . betol tak ? haha . tapi masa jawab la yg tentukan result kite tu . so jangan nak memain ! buruk padahnya -.-

adik Iyka pon ade yang amek spm tahun ni . tp tengok die macam tak amek exam je . rilek bukan main ! wuhh . orang lain pulak yang sibuk suruh die pegang buku . tu baru pegang tak tau la die baca ke tak -.-'

Iyka nak bagi nasihat panjang2 pon tak reti jugak sbb result Iyka time spm dulu pon bukan bagus sangat sampai nak nasihat orang segala . just study and do as good as possible masa jawab tu . tak study memang tak tau nak jawab apa la kan .

tapi spm ni macam permulaan la nak tentukan kite nak jadi apa lepas tu . kalau result spm teruk macam mana nak further study . kalau tak further study macam mana nak keje pangkat besar2 ganti Dato2 yang sedia ada ni . kalau tak ade pangkat besar2 macam mana nak beli rumah besar ,kete besar atau apa2 je la . kalau takde semua besar2 ni macam mana nak dpt bini atau laki besar2 . \okey dah stat melalut.kihkih/ :P

jangan takut2 taww time jawab exam.rilek2 sudah :)

p/s  pelajaran tu penting taww . apa2 pon mesti study . walau orang kata sekarang susah nak dpt keje ke peduli la kan . yang penting study . kalau orang kata kos ni ke kos tu ke susah nak keje jgn pikiaq sangat . yang penting study . bpe banyak yang penting study tah nak kasi tau kat lu orang -.-' . aduhh test bio jumaat ni tak baca lagiiii . k boboii :)


terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika

Tuesday, 4 October 2011

Jamuan raya!topic yang paling ketinggalan abad ini!


Seperti yg ditunggu oleh semua manusia alam semesta abad ini dalam entry INI , Iyka nak cite pasal jamuan raya blok P3 aka kolej15 yg terletak di Kolej Serumpun . ecehh bajet mcm orang nak tau sgt je tapi gua peduli apa ? Lu orang yg baca belog gua ni terpaksa baca gak kan . Huahuahua :P

Actually this entry must be post here about a week ago . sekarang ni bape haribulan pulak kan nak post pasal raya . Memang dah lambat giler la kau Iyka ! haha . tapi seperti yg dinyatakan tadi , i tak peduli woot woot .

Okey2 . ini jamuan takde lah gilang gemilang sgt sbb asal Iyka jadi AJK lak makanan tak cukup !!! apa motip ? lu sengaja wat gua gini kan ! bkn setakat sorang dua yang tak dapat makanan tapi dah macam tujoplohjuta orang yang hanya mampu bau ayam masak merah yang hanya ada sambal dia je \ayat nak gempak aje.maknanya tu memang ramai lah tu/ . sadis ! sobsob T__T

tapi nak wat mcm mana . sape suruh korang lambat kan ? nasib badan ahh ! ahaha :D tapi Iyka dgn kawan Iyka lak yang kena sound baik punya dgn sorang Junior ni . sbb tak jaga waktu dorang tgh amek makanan . wht the bombom !! kitorang dah terpacak kat situ siap jerit2 lagi " tolong amek sorang sikit eh eh eh.nanti kesian pakwe makwe korang tak dapat makan ". \okey ayat tokok-tambah/ . takkan kitorang nak tumbuk lempang terajang dorang kalau dorang still amek ayam dua ketul gak ? agak2 arr ni jamuan raya kan . orang semua dtg nak beraya seronok2 sume . 

tapi yg peliknya akak ketua kitorang cool je . takde lak dia nak salah2 kan sesape tapi asal Junior tu emo tak pasal2 lak ?? ni yg boleh mendatangkan syak wasangka ni !! 

korang tengok je la gamba tak seberapa ni . malas lah nak cite panjang2 . 

lepas makan before berkerja keras

KAMI!Iyka,nisa,teha,asmah dan che nur :)


teha :) seorang yg suka ketawa.hahaha

roomates ! 4 of us actually tapi Ara dah balik and tak join kitorang :'(
maap Ani!nampak jelas disitu ketamakkan nak masuk dalam gamba.haha
before \gamba agak kabur sbb malam/

after. tadaaa!ada 3 orang makhluk menyibuk.haha :D
walaupun agak kelam-kabut time tu dengan baru balik kelas kul 6.30 pastu nak kena pegi jamuan pukul 7.30 . memang terkocoh2 lah Iyka masa tu . rasanya kalau nampak anjing which is the animal yg Iyka memang giler takut time tu pon Iyka boleh gelak lagi kot \okey tipu lagi!/ tapi i've a lot of fun ! srious ! :D


p/s  esaimen memang banyak giler macam haremm dengan kelas lagi yg padat giler mcm budak medic ! srious mcm takde life lain . life sekarang dengan buku ,buku dan buku tapi sometime dgn laptop . hahaha :D tapi Iyka rasa life kat matriks is the best ! taktau la kenapa . but i just feel that . sape yg cakap life kat U lagi best memang Iyka nak bagi buku empat kat dia ! erggghhh . stress ! choww . boboii .

terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika