BLOG-ING MOOD
jarang update blog lately. sila tinggalkan jejak di cbox. happy bw :)

Sunday, 23 October 2011

Trip Muzium Negara #entry penuh gambar


Hari ni Iyka baru sempat hupdate belog selepas bertungkus-lumus menjayakan test yg masih taktau lagi resultnya \tungkus-lumus sangat la kn -.-/ . minggu ni Iyka baru start cuti . seminggu je pon :( tabley lelame sbb nanti cnpem segala organ dan fikiran tak nak pulang ke tempat asal . sudah semestinya ! 

malam Jumaat Iyka sampai rumah dah pukul 11 malam . bertolak dari UPM pukul 9.30 . sepatutnya dari UPM ke rumah Iyka tak sampai sejam pon tapi dah makan masa bape jam sbb ada kemalangan . lori bapak besar dengan kereta . ngeri pulak tengok . taktau la ade yg cedera ke ape sbb Iyka tak nampak pon mangsanye . yg ramainye orang awam . so berhati-hatilah di jalan raya . jangan ingat orang yg tersayang sbb nanti fikiran bkn kat jalan raya -.-' 

okey Iyka bukan nak cite pasal kemalangan mahupun perjalanan yg membosankan tu . Iyka nak cite pasal trip Iyka ke muzium negara sabtu lepas punye lepas . nampak sangat cite zaman lampau tp Iyka nak cite jugak . weee ^_^


trip ni bukan pergi sesaje cari makan cuci mata . tp trip ni sebenarnya utk salah satu subject yg Iyka ambil iaitu Tamadun Islam dan Tamadun Asia . giler panjang namanye -.- . subject yg paling byk kena hapal selain hubungan etnik . Both subject that i very2 wuhhh malas bebbb -.-' . taknak hamek boleh tak ? :P



haruslah menangkap gamba di sini :)

dalam trip ada dalam 40 orang je kot yg join . 2 orang pengiring . pensyarah Iyka, Pn Zarina tak dapat join . so , kitorang pepandai la kat sini . kata dah besar kn . hehe :P kitorang gerak dari UPM dalam pukul 9 pagi .


gamba ini telah diedit . harap maklum -.-'

mula2 sampai kitorang terus lari2 bak harimau pergi muzium orang asli . okey tipu-.- . kitorang jalan dengan ayunya . okey tipu lagi -.-' . jalan biase2 cukup ! kat muzium ni ade banyak khazanah atau pun sejarah orang asli . ade macam2 hantu kepercayaan masyarakat org asli . Iyka pon da lupe dah hantu ape . heee :P 






antara patung nenek moyang yg ade.ok -.-


lepas penat teroka sambil tengok2 barang2 sejarah , kitorang pergi pulak pameran kapal karam . ingat kapal karam yg betul2 tp hampagas je . takde pon -.- 


kapal karam -.-' dan Iyka yg dah bertambah gemuk !! =.=

memang wajib semua gamba Iyka la kn.haha:)

dan gamba terakhir pon harus la gamba Iyka jugak.hehe:)

at first rasa macam kenape mesti kena pergi trip ni ? malas la ! boring la ! bla bla bla... but after the trip rasa hmm not bad ape trip muzium negara . beshh ! :) u all should visit muzium negara as well baru korang dpt feel die . 

p/s  dah cuti taktau nak wat ape tp tak cuti nak cuti . ni la manusia . tetiba -.- . semalam pergi KL Festival City . gempak kottt ! dah macam KLCC da . lepas ni memang tak la nak pergi KLCC jauh2 nun di sana . g KL Festival City jalan kaki pon bole :) cepat2 dtg shopping before sale dah tamat . ni tengah sale lagi . baju kasut semua cntek2 sampai berpinar2 mata Iyka tengok . last2 balik tangan kosong je . wuwu !_! okey boboi !

terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika

0 orang menari sakan: