BLOG-ING MOOD
jarang update blog lately. sila tinggalkan jejak di cbox. happy bw :)

Tuesday, 11 October 2011

semoga berjaya adik-adikku :)


holla ! Iyka datang lagi nak menyibuk dekat belog ni . kehkeh . biar lah kalau orang tak sudi baca pon . ada gua kesah ? hoho :P 

memandangkan sekarang ni musim exam . exam tu exam ni . Iyka pon baru abes test fizik semalam . hari ni test kalkulus . pocah otak eden . hari2 tido pukul 1 or 2 pagi . sape kata dah masuk U bole lepak2 rilek2 cari teman masa depan ? memang tak ahh ! lagi serabut otak ni ade la . mana pikir nak balik lagi \kantoi.haha/ . ohh rumahku...hahaha^^

tadi online pesbuk terus terbaca post2 cuak candidate spm 2011/2012 . teringat pulak zaman time amek spm dulu2 . srious takut berdebar2 semua ada . tapi still bole rilek baca novel di malam hari . haha . chill saja ! kehkeh .

lagi sebulan tak silap spm bakal menjelmakan dirinya macam selalu . sebenarnya masa jawab exam tak bape nak takut macam dapat result . betol tak ? haha . tapi masa jawab la yg tentukan result kite tu . so jangan nak memain ! buruk padahnya -.-

adik Iyka pon ade yang amek spm tahun ni . tp tengok die macam tak amek exam je . rilek bukan main ! wuhh . orang lain pulak yang sibuk suruh die pegang buku . tu baru pegang tak tau la die baca ke tak -.-'

Iyka nak bagi nasihat panjang2 pon tak reti jugak sbb result Iyka time spm dulu pon bukan bagus sangat sampai nak nasihat orang segala . just study and do as good as possible masa jawab tu . tak study memang tak tau nak jawab apa la kan .

tapi spm ni macam permulaan la nak tentukan kite nak jadi apa lepas tu . kalau result spm teruk macam mana nak further study . kalau tak further study macam mana nak keje pangkat besar2 ganti Dato2 yang sedia ada ni . kalau tak ade pangkat besar2 macam mana nak beli rumah besar ,kete besar atau apa2 je la . kalau takde semua besar2 ni macam mana nak dpt bini atau laki besar2 . \okey dah stat melalut.kihkih/ :P

jangan takut2 taww time jawab exam.rilek2 sudah :)

p/s  pelajaran tu penting taww . apa2 pon mesti study . walau orang kata sekarang susah nak dpt keje ke peduli la kan . yang penting study . kalau orang kata kos ni ke kos tu ke susah nak keje jgn pikiaq sangat . yang penting study . bpe banyak yang penting study tah nak kasi tau kat lu orang -.-' . aduhh test bio jumaat ni tak baca lagiiii . k boboii :)


terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika

0 orang menari sakan: