BLOG-ING MOOD
jarang update blog lately. sila tinggalkan jejak di cbox. happy bw :)

Friday, 4 November 2011

itu kawan saya #part 2



again about friends lagi :) yeahh ! masa sekolah rendah dulu Iyka memang tak ramai kwn baik . kwn setakat biase2 teman pergi beli gula2 kat mak cik kantin tu ramai la opkoz . hee :P kanak2 memang suka gula2 . sekarang pon suka lagi . okey stop -.-

gamba takde kena mengena dgn entry.gamba ni mcm poyo giler kan?haha

Dulu Iyka sekolah rendah kat SKSM . nama panjangnye Sek Keb Seri Melati . unik kan name sekolah ni . hee . okey Iyka tau tak panjang mane pon . berlambak lagi nama panjang2 . akur >.< tp sekarang sekolah ni dah tak wujud dah :( bkn sbb dimkn anai2 atau di robohkan apatah lagi dibiarkan tanpa penghuni . 

sekolah ni telah diubah namanye menjadi SKSI ataupun Sek Keb Setapak Indah . Iyka pon taktau nape mesti ubah nama tu tp mybe sbb ikut nama tempat kot . ala . normal la kan . kalau nama tempat tu Padang Jarak Padang Kemarau , nama sekolah pon nak Sek Keb Padang Jarak Padang Kemarau -.-

okey dah lari topic . sepatutnye Iyka wat tajuk Itu Sekolah Saya -.-'

actually masa Iyka darjah 3 or 4 mcm tu Iyka ada sorang kawan baik . nama die Syahirah tak silap . kitorang g mana2 salu sesame . makan sesame bersiar2 pergi toilet semua sesame . orgnye kecik2 je . beza dgn Iyka yg tinggi ni -.- . dlm sedang kitorang memadu kasih . cehh . die kena pindah sekolah sbb family die nk pindah rumah . at first Iyka dgr die nak pindah , Iyka pengsan tak sedarkan diri . okey tipu ! sedih cukup la wehh ! :'( yelahh terpaksa berpisah dgn bestfriend kn . sobsob :'(

tp before kitorang pisah , kitorang sempat tukar2 num fon alamat address sume . mule2 kitorang still contact lagi . after 1 month cmto kitorang lost contact sbb die tukar num and die tak bagitau num die yg baru . Iyka macam "mana die pergi ? nape num die takde bunyi tutt tuttt mcm salu ? die dah tukar num ke ?" .korang paham tak ? korang paham tak ? okey emo kejap ! =.=

at the same time , Iyka kenal dengan Wan :) kenal masa darjah 4 . ingat lagi 4 Pintar ! pintar kan kite dua ,wan . hehe :D kenal nak dekat setahun tapi tak rapat . mula rapat time nak amek hadiah kecemerlangan :) dia  dpt num 1 . Iyka num 2 . berebut kitorang nak dpt num 1 tp last2 wan yg menang . tahniah wan aka doctor to be :) start tu mula rapat sangat2 ! until now <3




rindu awak wan ! :)


mcm2 yg kitorang kongsi . rahsia peribadi semua dah ada dlm perut kitorang . haha :D rasanye dia la kwn yg paling lama Iyka kenal and opkoz lebih paham Iyka :) yg paling bestnya kitorang still contact lagi . hopefully tak lost contact k :)

and then masa darjah 6 ,Iyka rapat dengan Auji , si gadis manis yg rumahnya tak jauh mana pon dari rumah Iyka . actually semua pon tak jauh tp jarang giler jumpa -.- . Faezah , yg agak giler2 . Ros , yg dulu Iyka ingat lagi kitorang panggil dia ayam tak silap . haha :D . Tasha , suka gelak giler2 . rindu dia punya gelak2 . hahaha . Ili , yg amat la kelakar . apa je yg keluar dari mulut dia sumpah kelakar . dia yg menyebabkan kitorang ketawa tak henti2 tambah2 lagi bila Tasha gelak . haha :D

kitorang mula segeng sbb kitorang satu kelas , 6 Jujur :) mula2 masuk kelas tu mcm boringnye bosannye sbb takde kwn . wan pulak kelas lain . Iyka cam lonely giler sengsorang tp lepas tu start rapat dgn geng giler2 sewel ni . hahaha :P sporting ahh korang ! 




bila nak date ?


Iyka ingat lagi , masa rehat dikala semua murid2 sedang menjamu selera mkn nugget sebatang sorang , kitorang bole main kejar2 . tak peduli langsung org lain . lari2 kt dewan mcm dewan tu kitorang yg takluk . hahaha . siap jerit2 . woii woiii dengan suara dan muka yg ganas tu dah biasa dah . bila jatuh kain terselak langsung tak tau malu . kahkah . main lumba lari . main nyorok2 . haha . lawak pulak bila ingat balik zaman tak cukup sifat dulu . haha . 

kitorang ada satu tabiat buruk . kitorang suka benor ngejek sorang ustaz ni . ustaz kamil ! asal kitorang nampak ustaz ni mesti mulut ringan je nak ngejek , "Eh... Ustaz Camel lah" . pastu gelak maha dahsyat . hahaha :P ustaz ni suka sangat sakat Tasha . tu sbb kitorang tak suka die kot -.-

cu try bayangkan kalau sekarang Iyka main kejar2 dekat dewan UPM conpem lagi yakin hari tu detik tu jugak kena maki . dah la org2 kat sini semua garam2 -.- . 

p/s  bila kita boleh jumpa lagi ? asyik plan je tp langsung tak jadi :( . kepada kengkawan SMKSI nantikan part 3 pulak yee . bajet sungguh mcm orang nak baca je -.-' . btw sesape  yg rasa rapat dgn Iyka tp Iyka lupa nak sebut tu maap lah eh . kiki :D k boboii :)

*masa dulu2 zaman budak2 sekolah , org panggil Iyka, Zarif :) tp dekat UPM kengkawan panggil Iyka :D

 

terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika

0 orang menari sakan: