BLOG-ING MOOD
jarang update blog lately. sila tinggalkan jejak di cbox. happy bw :)

Wednesday, 9 November 2011

itu kawan saya #part 4


ehem2 . betulkan anak tekak yang dah senget sambil menghirup udara segar yang kian hilang . apa yang Iyka merepek dikala orang semua pergi kelas ni ? errr . maap ye . hehe :) actually post ini Iyka buat untuk ingat balik kenangan Iyka dekat matrik bersama kawan2 yang ohsem dan jugak cikgu2 yang fantastic ! :D

ye Iyka tau dah part 4 tapi chill la der . baru part empat belum part doploh lagi . kiki :P
ehem2 . kali ni tak betulkan anak tekak tapi betulkan kerongkong pulak . lagi macam erkk . okey merepek . hehe :P let start our story . ops my story . hehe :)

masa matrik lain betul dengan zaman dekat u ni yakni sekarang ler . totally difference i tell u bebeh ! pasai apa ? pasai kat sini mana ada group dah mcm F5P1 . hehe . yup ! ini kelas Iyka dekat matrik . kelas paling bising . paling giler2 sewel . paling malas kot . paling sempoi . paling2 segala lah ! haha :)

maap tak clear sangat tulisan nye.kalau nak clear sila tekan control then picit tulisan diatas ni :)

special for you all :)

seperti biasa mesti la ada someone yang rapat dengan Iyka kan . tapi ini bukan someone tapi somefive . hehe :P mereka ialah dum dram dam dam \siap bunyi drum bagai mcm nak menang award.ada ke menang award siap ada bunyi drum.conpius.hahaha/.

Rabi aka Adawiyah . dekat upm org panggil dia Ada . tapi Iyka dah terbiasa panggil dia rabi . orangnya kecik2 je . tapi kecik2 cili padi taw . jangan memain . pedassss ! hehe . Iyka paling rapat dengan dia . pergi mana2 mesti sesama . mana ada dia mesti ada Iyka . mana ada Iyka mesti ada dia . sobsob :'( sedih pulak tetiba . kitorang sama UPM :) tah macam mana boleh sama . dah nasib kot . dengan kak ina jugak ^_^

bella . orangnya lawa . ramai peminat kot . sorang yang pemalu . hikhik . tapi kalau dah lama2 kenal takde maknanya malu2 . hehe . Iyka dulu suka sangat gaduh dengan dia . cop2 bukan gaduh tarik2 rambut campak2 masuk dalam tong sampah eh . ni gaduh2 manja . biasa la kan . kalau tak ada usik-mengusik ni tak besh la . hehe . hari2 mesti ada je yang kitorang bebel2 . masing2 nak menang . tapi stop sampai situ je la . takde la sampai nak tarik pergi medan gusti . hahaha :P

kak piqa . orangnya pon lawa jugak . actually kawan2 Iyka semua lawa2 . ehem2 . tengok kawan dia ni jugak la kan . haha :P kak piqa ni orangnya lembut je . sudah berpunya dan sangat2 baik . suka buat muka cute . haha . besh sgt kawan dengan kak piqa . dulu dia pernah cakap muka Iyka sama macam adik dia ke sape tah . tapi someone yg die rapat . lepas je dia cakap macam tu . rasa macam takde rasa ! hahaha . tak la . rasa macam okey je la . kiki

kak lisa . orang ganu . kalau kak lisa ni cakap ganu memang pekat la tapi comel . haha . ketua blok ! hehe . kak lisa ni rajin sangat . masa dulu kat matrik kalau takde kelas ke mesti dia bukak buku je . tapi taktau la dia baca ke tak . entah2 buku yang tengok dia . hahaha :P Iyka paling suka dengar dia gelak . kelakar sangat . hehe . mende yang lawak lagi buat Iyka nak gelak kalau dengar dia gelak . hahaha :P

kak wawa . wardatul syauqah :) kakak yang sangat2 caring . selalu nak yang terbaik untuk orang lain . selalu nak jaga hati orang lain . independent ! taknak susahkan orang lain . selalu bagi nasihat . nasihat2 dia tu memang best . kiranya semua orang lain dululah . dia kemudian takpe :) kak wawa selalu buat orang lain senang dengan sikap dia . buat orang tak kekok :) Iyka rasa dia memang sorang kakak yang sweet sangat . kak wawa , semoga bertemu dengan solihin eh :)

masing2 giler2.seperti biasa kak lisa takde sbb bz berpersatuan :)

time ni cukup 6 ahli.tp dlm gamba tak cukup sbb kak wawa murah hati nak tangkap gamba :)

first time pergi sini sbb nak tangkap gamba punya pasal.huu :)

kami , budak2 persatuan budak2 baik F5P1 dan kak lisa pengerusinya manakala rabi pula adalah setiausahanya memang selalu sama2 . pergi makan sama2 . pergi kelas sama2 . tiru2 sama2 . eh . ni satu kelas kot . haha . normal okey ! normal ! macam korang tak pernah meniru . haha . entah2 siap fotostat hantar benda yang sama . haha

selalu kalau hari isnin masing2 mesti gelabah . gelabah nak hantar report ! bukan gelabah hape pon . report je kot . je kot !! hahaha . satu kelas akan hiruk-pikuk dgr suara kitorang tanya2 dah siap report belum . dah la report kimia dengan fizik kena hantar hari isnin tak silap . sory dah lupa lah sikit2 . ohh porgive me . wuuu

hari2 kat matrik adalah hari yang penat sangat2 . makan tak cukup . tidur tak cukup . enjoy tak cukup ! okey menipu lebihh ! cukup sangat sampai sempat tengok cite korea . kan izzah kan ? hahaha :P 

hari jumaat pulak hari yang paling best sbb boleh balik awal . tapi kalau ada perjumpaan mentor-mentee ni mcm huuhhh . menguji tahap kesabaran giler . tak boleh ke kalau tak ada ? menyusahkan hidup org . ingat boleh rehat tapi kena bawak diri pergi tidur dekat library pulak . hahaha . kantoii tidur . kiki . tak la . best jugak sebenarnya program ni (dgn nada terpaksa takut kena lempang dgn sir reza . kiki :P)

kalau hari jumaat tu kitorang dapat keluar awal . tenkiu puan marleene (betul ke ejaan dia .hentam je la.dia tak baca kan.haha) . cikgu fizik lab kitorang . kitorang reramai cnpem macam orang hilang akal lari2 semata2 nak beli makanan . sbb kalau dah ramai memang sengsara la nak hidup kat cafe B tu . silap2 kau lesap dalam himpunan manusia . hahaha . hiperbola giler . hehe 

for your info, Iyka and the geng ni memang giler gambar . weee . walaupun masing2 takde DSLR tapi kamera cap ayam pon kami rembat asalkan boleh tangkap gamba . pedehal ? keluar jugak gamba tu . ada jugak kenangan :) puas jugak hati kitorang . haha

banyak sebenarnya kenangan kitorang bersix-six together2 . hancuss ! ni kalau sir hassan baca memang kena tenung la . hahaha . peace ! okey disini diselitkan sedikit kenangan kitorang . ni sedikit per banyak taw . takkan nak tunjuk semua . lambat loading nanti belog Iyka ni :)










last day menjejakkan kaki ke matrik melaka.sobsob :'(

last day kuliah.last day kuliah pon nak tangkap gamba bapak byk.nampak sgt giler gamba.wee :D

bersama sir jai dan sir hassan.gamba dgn sir sapiyan dan pn marleene tak jumpa.kan dah kata byk giler gamba kitorang :P


actually kitorang satu kelas memang rapat tapi normal la kan mesti ada puak2 sikit . normal la tu :) tapi kitorang memang rapat :D paham tak ? paham ? okey cukup ! 

sebenarnya Iyka pon pening nak letak gambar mana satu pasai banyak sangat . pilih gambar aje dah rasa macam nak jawab soalan spm . parah parah ! bukan farah eh . kiki . nak tengok lagi gambar ? sila ringankan jari kaki bukak fesbuk Iyka . hahaha :D

kenangan paling best Iyka rasa masa kitorang ramai2 pergi trip . takde la trip mana . tapi boleh la . pergi pengkalan balak je pon . okey jangan tanya kat mana . peta malaysia pon taktau ke ? -.- . malaysia ni bukan besar mana pon . 

gamba trip ni je dah sampai 3 folder yg penuh!dashyat!
ni masa sem 1 :)
p/s  fuhhh . panjang giler kot . karangan ! for my roomate next entry eh . tak larat ! haha :D 

pesanan ikhlas dari owner kepada F5P1 : tenkiuu korang sbb jadi kawan kita :) semoga berjaya kat mana2 pon korang berada . semua kenangan kita dekat matrik memang langsung tak sama dengan kat U . so , jangan buang F5P1 dari hati korang eh :) kalau ada ruang dan izin dariNya mungkin kita boleh jumpa lagi . InsyaAllah :)

 Ikhlas,
Zarif Zulaika

terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika

4 orang menari sakan: