BLOG-ING MOOD
jarang update blog lately. sila tinggalkan jejak di cbox. happy bw :)

Monday, 7 November 2011

itu kawan saya #part3



Iyka rasa zaman sekolah la yang paling besh selain zaman matrik :) rindu pulak rasa . time zaman sekolah menengah dolu2 Iyka jadi pengawas . jangan main2 taw dengan akak pengawas ni . hehe :P 

time sekolah menengah Iyka memang ramai kawan . Iyka tak pilih pon sape yang Iyka patut kawan . Iyka on je sape yang nak kawan dengan Iyka :) tapi Iyka memang tak rapat dengan semua orang . actually senang nak rapat tapi susah nak rapat . acane tu ? takpe takpe ! bukan korang aje yang tak paham ape yang Iyka cakap . Iyka sendiri pon tak paham ! kahkah 

masa form 1 , Iyka kelas 1 Utarid . kelas kedua :) sbb masa darjah 6 result tak berapa nak bagus sbb kes main lari2 tak cukup sifat seperti di entry INI -.- . tapi jangan riso . i will do better InsyaAllah :) form 2 sampai form 5 , Iyka kelas Suria . naik satu kelas . tapi tak bermakna that i was smart enough yeh . hihi .

cakap pasal kawan balik ye semua ! topic asal kte hari ni :) okey meh Iyka kasi tau kawan yang paling best2 sekali dalam hidup Iyka . wan opkoz ! kitorang sama sekolah until form 3 je . form 4 wan dah pindah sekolah . tinggal la Iyka di sini keseorangan menghitung hari . ecece . tak la ! masih ada lagi kawan2 yang superb ! 

azreen . kawan yang baik sangat2 dan sentiasa paham kawan2 dia . selalu nak jaga hati orang lain walaupun hati sendiri sedih serta terluka . sobsob . dekat Azreen jugak, Iyka salu kongsi semua masalah Iyka . Semua ! takde tetinggal satu pon kot . kalau nak tau rahsia Iyka sila korek dengan Azreen eh . tu pon kalau die nak cite la . tapi Iyka tau die takkan cite sbb kita sayang awak azreen ! baik2 taw dekat perlis sana . hehe . semoga dapat jodoh orang perlis . hahaha :) 

unna . best sangat kawan dengan unna ! ingat tak unna tegur kita masa mula2 kita masuk form 1 :) kite ingat lagi unna macam blur2 first time masuk kan . tapi lepas tu bukan main ye . hehe . dulu kita start rapat masa form 3 kan tak silap ? dulu2 to be honest la , kita salu termakan kata2 org yg cannot accept you as you are . but after kita rapat dengan unna , now i'm realize that you're such a good friend malah sangat baik ! thank you unna sbb sudi jadi kwn kita :)

fatin shukri . nama penuh sekali Iyka bagitau . hihi . Iyka panggil dia , fatin shuk sbb ada banyak fatin dekat kelas Iyka dulu :) fatin pon sorang yang sentiasa nak jaga hati kawan2 jugak . sama macam kawan2 Iyka yang lain . semua baik2 <3 tapi dengan fatin tak banyak sangat memori yang Iyka ingat sbb dia pon pindah sekolah masa form3 dan tak pernah jumpa sampai sekarang :( banyak kali dah plan tapi langsung tak jadi . t kite plan lagi eh tapi pastikan jadi taw ! :'(

lily . Iyka pon sempat rapat dengan lily . blogger jugak :) sila singgah ke belog beliau eh . eh lupa ! unna pon blogger jugak :) Iyka rapat dengan lily masa form 4 . masa tu Iyka, Azreen, Unna, Miewa dengan Lily segeng . sekarang pon still rapat lagi kan lily ? hehe :) lily ni jenis yang salu nak solve kan problem orang walaupun diri sendiri ada problem . suka gelak2 tapi kadang2 suka bad mood jugak . Iyka tak suka bila dia bad mood . nampak hot ! hahaha :P

mira . sorang gengster kampung pisang yang baru pindah ke sekolah kami semua . mula2 tak rapat tapi mula rapat masa form 4 . gila2 . pelat R . hehe . kawan yang baik la senang cite :)






banyak lagi kawan2 Iyka yang lain . semua baik2 . semua pon setia kawan . semua pon kawan yang terbaik :) okey biar Iyka mention dekat sini eh . 

ili . azie . atika anuar . dayah . atiqah . fizah . alwani . naim . aishah . nisa . umie . tura . fuzah . darwish . ikmal . dzul . teng . shad . nia . phavan . vishnu . kavi . darshan . asmahan . mira aqila . intan . uqbah . capik . thiviya . shila . darwen . muiz . fizan . azizah . intan azila . farah . wani .  semua lah ! sory la kalau ada yang tertinggal . mungkin tak ingat nak tulis kat sini tapi tetap ada di hati . ecehh . hehe :D

detik2 yang paling best sekali Iyka ingat masa detik2 nak exam SPM dulu . macam2 kenangan ada . kitorang reramai sama2 stay kat sekolah semata2 konon nak study . study last minute tu memang tak bole dipisahkan dengan kami . bagai isi dengan kuku ! hehe . masa tu masing2 bukak buku belaja sama2 . gelak2 . makan2 sama . ingat lagi ada masa bila tah phavan pegi beli makanan naik moto . takut je Iyka time tu . bukan takut ape . takut rambut dia yang diikat tocang panjang mengurai tu ditiup angin . hahaha . kang tak pasal2 mamak al- malik tu jatuh cinta pandang pertama . kahkah :D

macam2 yang kitorang wat sesame . bole kata semua sesame ! banyak betul la kenangan kitorang semua ! takkan nak mention sesatu kan . lebih la tu -.- . 

antara yang Iyka masih ingat , masa kitorang nak cat kelas dulu . kelas 3suria . masa tu dah terserlah la semangat gotong-royong dia . masing2 wat kerja masing2 . ada yang cat kelas . ada yang hias kelas . lap tingkap semua . Iyka buat bintang2 warna-warni lepas tu tampal dekat siling and then buat huruf A atas kertas warna-warni untuk tampal dekat siling jugak . konon macam kitorang nak grab A dekat atas kepala kitorang tu la . amacam idea ? hehe . tapi ada A tu yang jatuh bila ribut -.-

banyak la kenangan lagi . pergi beraya sesama . pusing2 satu taman jalan kaki taw . walaupun penat tapi jalan kaki lagi best dari naik kereta . dapat hirup udara segar . segar ke ? haha . 


p/s  lately ni Iyka rasa suka sangat nak bagitau semua orang pasal kawan2 Iyka . pasal family Iyka . rasa mcm thankful to Allah sbb bagi family dan kawan yang baik sangat :) part 4 ada lagi taw . biar korang nak muntah dengar cite Iyka . hehe . boboii . have a nice day ! 


terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika

2 orang menari sakan: