BLOG-ING MOOD
jarang update blog lately. sila tinggalkan jejak di cbox. happy bw :)

Sunday, 12 February 2012

bye bye sem 1 hye hye sem 2



umur dah bertambah 1 angka. menjadikan Iyka genap 20 tahun dah. ohh mana pigi 1 di depan. tidak tidak! nehii nehii nehiiiii! oppp masih 19 tahun lagi sebab birthday Iyka bulan 8. kihkih. fuhhh selamat! tapi bukan itu yang Iyka nak ketengahkan disini. bab tu biarlah di ketepikan buat sementara waktu -.- [hakikatnya taknak percaya umur dah nak masuk 20.hihi]


okey! merujuk kepada entry diatas [diatas tu maksudnya yang INI lah]. siapa yang tak baca lagi conpem dah ketinggalan. pi baca cepat pi. haishhh! ^^. korang baca then korang paham eh. wee :) 


tahun 2012 dah lama berlalu. dan sekarang pon dah masuk bulan 2 dalam tahun 2012 so bermakna tahun baru bagi semua orang especially students macam Iyka ni sebab bermula sudah sem baru bersama sama azam baru bukan azam nama pakwe kome eh. semangat yang baru okey! sem 1 dah habis dengan macam macam cerita dan kisah suka sedih takut cuakk dan macam macam perasaan lagi lah. 


kata orang sem 1...

" baru sem 1? alaa... sonang je tu. subject semua simple simple basic knowledge je. sama macam masa matrik asasi diploma stpm dulu."

" tak payah nak takut pon. senang je. subject tak berat. lain lah kalau tahun akhir ke memang sure tak tidur malam lah"

" tak payah belajar pon takpe. tengok subject senang. baca baca sikit lepas tu confem boleh buat punya."


kata Iyka pulak sem 1...


" subject sem 1 memang lah nampak macam basic dan kita memang ada basic tapi kalau basic pon tak kuat macam mana? lagi pun matrik asasi stpm diploma bukan macam ijazah. ijazah super duper susah lebih lebih lagi subject sains -.- .hancur otak nak carry kalau basic pon tak lepas [cakap pasal diri sendiri sebenarnya -.-]."


yup! i mean it! itu yang Iyka rasa. rasa down stress semua ada :'( . lebih lebih lagi subject fizik. homaigod homaigod susah kot. walaupun syllabus dia sama macam masa kat matrik dulu tapi taktau kenapa rasa susahhhh sangattttt! ohhhooo. maybe sebab dah cuti lama sangat before masuk belajar balik untuk ijazah ni kot. otak pon dah beku ikut tuan dia. bila dah beku susah lah nak bagi cair -.-. takkan nak suruh Iyka pi cairkan dekat sauna tahap power giga tera sana -.-' .so sila jangan bagi kami kami semua cuti panjang panjang lagi. kalau degil sangat nak bagi cuti lama lama sila tukar syllabus bagi senang senang punya siap kami kami semua boleh tidur tergolek terkangkang pleaseee ^^ hahaha


tapi Iyka admit lah yang Iyka memang tak study gila gila punya study. hehe. ini semua gara gara sebab taktau macam mana nak study. betul betul seghius taktau :( study last minute semua. memang study last minute tak lepas lah wa cakap lu. dari dulu lagi. dari zaman tok kaduk lagi Iyka memang ketagih study last minute -.-

skema! ini lah dia muka budak yang gemar study last minute itu -.-

 so dengan itu Iyka nak ucapkan bye bye sem 1 dan hye hye sem 2. semoga sem 2 lebih baik dari sem 1 :) dan please sem 2 jangan noty noty dengan Iyka okey. hihi. doakan Iyka untuk sem 2 kawan kawan :D sayang korang lebih lah. boboiii...


p/s  nak tanya korang blog Iyka lambat loading tak? sila bagitau eh kalau lambat loading sebab kalau kome tak kasi tau Iyka taktau. huhu. thank youuuu :)


terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika

0 orang menari sakan: