BLOG-ING MOOD
jarang update blog lately. sila tinggalkan jejak di cbox. happy bw :)

Monday, 26 March 2012

dear result SPM


Result SPM dah keluar kan? jangan cakap belum. meh sekeh doplohempat kali. err -,- sebelum tu jangan tanya aii dapat berapa ye. ni dah warning awal awal dah ni. hewhew. okey gedik bajet sungguh! ekceli ayat tu ayat 3 tahun lepas tu. okey dah! jangan cakap aii dah tua -.-


first of all, tahniah kepada semua candidates SPM yg dah dapat result hari rabu lepas :) you all sangat hebat! walau apa pon result yang adik adik dapat * ehemm dengar nasihat kakak ni. hewhew* teruskan usaha jangan putus asa. SPM bukan segala-galanya. banyak lagi benda yang adik adik semua kena lalui lepas ni. 


tahniah yana sebab dapat 6A3B! tahniah jugak sebab dapat CD 1D. untungla orang bagi~~ 

yaa itu yana dan ayah kami :) *gambar raya 2009*

bagi yang dapat berderet-deret A siap dengan ++ sekali tahniahhh lagi sekali. anda memang superb! :) tapi jangan bongkak okeyh! tak elok. kip-it-up untuk destinasi anda nanti. jangan sampai gedebuk jatuh pulak. tapi kalau jatuh usaha lagi dan lagi ^^


bagi yang tak berapa tu it-so-key. cuba lagi next time bila dah sambung belajar. korang mesti boleh punya! chaiyok! gambatee gambatee! berusahalah! *tiru ayat Rabi. hehe*




Iyka dulu pon result SPM bukan berderet deret A pon. setakat beberapa ketui je. yee aii ngaku aii ni tak pandai. kena usaha lebih sebab Iyka memang susah betul nak ingat ataupun paham sesuatu subject tu. bak kata ibu kena usaha double dari orang lain. dengan A yang berapa ketui tu Iyka masuk matrik. dekat matrik memang susah waa cakap luu sebab semua nak kena cepat. belajar cepat, makan cepat, mandi cepat. okey mengarut! berbekal kan result matrik 3.** yang takde la tinggi mana. 4flat dalam mimpi je. sekarang Iyka sambung degree dalam bidang fizik yang dulu time SPM memang menyampah gilaaa! hakktuiiih! tapi sekarang dah jadi makanan Iyka. bukan makanan sebab senang tapi sebab dah biasa dengan soalan yang macam ni -.- *susah.payah dan sama waktu dengannya*. dan sekarang dah masuk sem 2 dah pon dekat UPM :)




so kepada adik adik sekalian apa pon result adik adik mesti ada ruang dan peluang untuk adik adik berjaya asalkan ada usaha dan niat yang betul. yang paling penting UPU tu! isi betul betul! jangan ikut kawan. nanti menyesal tak sudah. okey till here. boboiii. sat sat nanti InsyaAllah will update pasal kebaikan dan keburukan matrik, STPM, asasi dan diploma. tapi tak janji. huhu :)


p/s  jom kongsi pengalaman anda selepas SPM ^^


terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika