BLOG-ING MOOD
jarang update blog lately. sila tinggalkan jejak di cbox. happy bw :)

Tuesday, 29 May 2012

Berjuta juta Belia 2012


dah nak exam tapi sempat lagi nak update blog. 'ohhh takpe kejap je. tak lama. 10 minit,' bisik hati kecil ini pada tuannya. hoho. begitulah hidup ini. banyak cakap pada diri sendiri. kita rasa kita banyak cakap dengan orang tapi fakta yang tepat lagi sahih bahawa kita bercakap lebih banyak pada diri sendiri. itu bermakna kita gila! -.-


taknak jadi gila. sape pergi Putrajaya haritu sempena dengan Hari Belia? okey angkat kening sebelah je. hahaha XD iteww ponnn pegiiii tawwww. bestttt. okey gedik nak guna ayat pepanjang macam tu -.- Iyka bukan bukak booth eh macam korang korang. harap maklong!

motif nak tunjuk beg baru che nur :)

kami bertiga memang macam budak sekolah kannn.hewhew ^^

yeahhh Iyka pon pergi sabtu lepas bersama-sama dengan Kelab Fizik UPM :) konon nak tengok teleskop. okey bukan konon eh! ini realiti! kami telah melihat bulan dan planet planet real punya! masyaAllah cantik sangat! :') kitorang pergi dalam pukul 6 dan sampai sana pukul 7 lebih. jalan tak boleh nak sesak lagi ke -.-'


tak pernah seumur hidup tengok bulan sampai nampak kawah kawah dia. tengok planet Zuhal. siap nampak ada alien lambai lambai ayu sopan santun gitu. terpikat cheq! hahaha. menipu sangat! Astaghfirullah ish ish. 

google je yang mampu -.-

tapi serius best sangat! okey rugi korang tak pergi! yang pergi tapi tak join tengok benda ni pon turut serta rugi. daripada korang pusing pusing tak tentu hala kat sana baiklah korang pergi tengok benda ni. bukan kena bayar pon. okey niat asal pon saje nak jalan jalan kat sana tengok apa yang ada bukan nak tengok teleskop sangat pon -.- but lepas dah tengok bulan semua tu rasa macam best pulak. niat asal pon di matikan serta merta. balik ke pangkal jalan. hewhew :)


tak boleh nak gambarkan la macam mana eksaitednya tengok bulan tu :o selama ni tengok dalam buku je takpun dalam internet. zaman moden katakan. tapi bila dah dapat tengok dengan mata kepala bulu hidung sendiri lagi la best :) 

separuh daripada teleskop yang ada :)


woahhh saya nampak pakwe alien ganteng laaa :O


jangan cari saya T_T

Mej. Dr Faiz Khaleed pun ada wooo. beliau siap cerita itu ini. peramah orangnya :) sentiasa tersenyum walaupun orang di sekelilingnya sibuk nak tangkap gambar beliau :) orang tengah mengexplain, dia sibuk tangkap gambar. okey kena batang hidung sendiri -,-




tahniah! Himpunan Teleskop Putrajaya breaks the Malaysia Book of Record dengan jumlah teleskop lebih banyak daripada dulu :)







pendapat Iyka:

banyak yang Iyka tengok kat sana. macam macam orang. macam macam ragam. banyak orang, banyak ragam. pergi hanya untuk melepak. Huhahuha sana sini. jalan jalan dengan family Iyka tak kisah. faham faham je la. budak budak sekolah rendah pun ramai. malam malam. mereka buat apa kat sana? okey hari Sabtu! Ahad tak sekolah -.- menyanyi bagai jangan cakap. belah sana Kpop belah sini rock depan sana hindustan. ohhh ni pesta apa? Hari Belia ni bagus sebenarnya. pandai pandai kita la. kalau kita pergi cari emas emas la yang dapat. kalau pergi cari tahi ayam tahi ayam la yang dapat -.- 


"okey sini sunyi daripada tempat tadi. bising! perbezaan yang ketara!" gumam Dira kepada Iyka dan Che Nur. 
LOKASI: -tempat himpunan teleskop-


tengok la perbezaan dia. sangat ketara! tepuk dada tanya akal apa kita dapat masa Hari Belia tu :)




 maaf salah silap. Assalamualaikum :)
terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika

10 orang menari sakan:

Apiq Ting-Tong II said... [♥ balas ♥]

nak pnjm teleskop tu lahh !! :P

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

@Apiq Ting-Tong II bagus ada semangat nak tengok alam semesta. hahaha XD

nabila faryzza said... [♥ balas ♥]

wahh, serious ke ada telescop tu? tahun lepas takde punn. #ehyeke? ala, rugi tak pergi jutaan belia tahun ni. banyak benda menarik dari tahun lepas

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

@nabila faryzza aah awak! ada banyak :) bulan planet zuhal cantik sangat! terpegun tengok :) takpe nanti bila bila pergi eh :)

Atiqaa Payung said... [♥ balas ♥]

Kite bukak booth dkat belia since thursday until sunday. lorhhh nggak tahu dong kamu ade,

http://sengethebat.blogspot.com/search?updated-max=2012-05-30T09:12:00-07:00&max-results=1

daya said... [♥ balas ♥]

wah bestnya. teringat pulak time tengok anak bulan sebelum ramadhan masa sekolah. tapi yang ni lagi best !
nanti good luck final exam okay. :')

aniswany said... [♥ balas ♥]

x sempat pegi pun hari belia tu ..wuuuu

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

@Atiqaa Payung yeke? :) kita tau awak ada kat sana tapi ramai la. mmg susah nak jumpa :)

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

@daya :)best :) tenkiuu daya :)

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

@aniswany kalau tahun depan ada lagi pergi eh :) kalau ada tengok bulan ni lagi best :D