BLOG-ING MOOD
jarang update blog lately. sila tinggalkan jejak di cbox. happy bw :)

Wednesday, 15 August 2012

kerenah di bibir raya



tajuk post tah macam apa. ektuali tak tau nak letak tajuk apa di entry ini. pikir punya pikir. tu yang keluar. asal bibir? sebab err macam konon di saat saat akhir nak menjelang hari raya yang didambakan sesetengah orang terutama budak budak. kakak abang mak bapak budak pon ada yang tak sabar nak beraya tu. ingat taktau. jangan pandang sebelah mata. datangnya syawal ini bermaksud ramadhan akan meninggalkan kita. uhuu :')


bagi Iyka, taktau nak cakap eksaited ke tak. makin matang, makin kurang mood nak raya tu. matang digunakan supaya diri tak terasa sedih pilu. 


bagaimana persiapan raya? beres atau boros? Iyka Alhamdulillah saat saat akhir je beli. dalam pada takde mood nak raya, persiapan raya wajib didahulukan. Iyka sebenarnya idok la berapa gemar beli saat akhir tapi kekangan masa punca segalanya. 


tapi still ada yang masih berhiruk pikuk nak berbelanja seminggu sebelum raya ni. rumah Iyka tidak la jauh mana dengan Uptown Setapak. setakat setapak dua. tak kuyup punya cik titi. kemeriahan nak raya seakan akan macam apa dah di desa permai ni. kereta mak aiii. bersusun. takde tempat nak parking kereta bas semua, rumah orang bedal je la. bersusun kereta depan rumah macam kereta hak milik tuan rumah. kaya kaya! ikutkan hati mahu saja minta duit seringgit dua per entry. boleh buat beli kuih muih di bazaar. 


sudah la berjualan berbelian sampai ke sahur. pagi pagi pergi pasar tani dekat tapak Uptown tu mak long pak long aiii masyaAllah. ni tempat pembuangan apa? dah jual dah beli sendiri mahu ingat la. padan la musim jerebu cuaca tak menentu sekarang siap Iyka dah selsema bagai. gua pon nak raya walaupun pada awal entry gua sombong kata takde mood nak raya. 

lihatlah dunia. ni ada mat bangla tukang sapu yg sapu kalau tak, tak mampu nak cakap -.-




mohon berhati hati di jalan raya nanti takut tak sempat nak rasa pakai baju raya di pagi hari raya bajet omeyyomeyo ._.


p/s  terima kasih la ko baca blog kita. baru den teringat den ada blog. jangan nak kutuk orang sangat eh. haha. mohon terasa orang berkaitan. wkwkwk :P




till here. salam. 

salam sayang raya,
Zarif Zulaika
(setiausaha penduduk yang kiut miut) :P


terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika

12 orang menari sakan:

Rara Nasiha said... [♥ balas ♥]

Selamat hari raya pretty lady :)

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

@Rara Nasiha : i am not pretty la you :) selamat hari raya too more pretty :)

✿ Nieysah Hanisah ✿ said... [♥ balas ♥]

slmt hari rayaaaaaaaa ika :)

panda said... [♥ balas ♥]

Slamat ari raya ye zarif...ha3...zarif3...:)

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

@✿ Nieysah Hanisah ✿ : selamat beraya nisaaaa :)

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

@panda : ahhh panda. selamat hari raya panda. panda makan rendang ke raya t? haha walawehh. haha

panda said... [♥ balas ♥]

@iyka zulaika ha3...msti la wajibulghunnah mkan rndang 2..ha3...buluh pun da tggal skit je kat blakang 2..abis sume kne rmbat buat lomang...ha3...
igt..hati2 di jlan raya...:)

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

@panda : dasyat panda zaman sekarang ni. terkezut ada jugak panda macam ni di alam realiti. haha. nasihat orang hati hati di jalan raya. ko tu jgn nak terover confident lak. haha

panda said... [♥ balas ♥]

ha3...aku igt kn je...ckap org...ko 2 jgan trlampau pndang gear 2 sgt...x lari kmane gear 2...klu x maju, mundur je...smpat lg tkan na break sblum mundur scara mlampau...hi3...kui3

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

@panda : yelaa tau la tak expert macam ko yang prodevas kemain kan. mintak tunjuk ajar sifung. haha

panda said... [♥ balas ♥]

ha...bgus3...kne hormat org yg lbih tua...ha3..toche2...ha3..

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

@panda ahhh ko takyah nak over sangat eh. Tau la tua serupa atok atok. Bahagia leteww cucu cucu cicit semua nak balik beraya. Kehkeh