BLOG-ING MOOD
jarang update blog lately. sila tinggalkan jejak di cbox. happy bw :)

Saturday, 27 October 2012

campur tolak darab bahagi



yes. cuti! itu yang ditunggu-tunggu oleh setiap individu terutama pelajar seperti sayaaa. ngeh ngeh. walaupun UPM kedekut bagi cuti sikit yang amat. memang sikit okey! bukan saya memandai cakap sikit. Uni lain kemain cuti sampai seminggu macam tu, UPM 3 DAYS ONLY campur weekends. just put yourself in my shoes walau tak muat. 3 DAYS holiday for Raya Haji? -.- sama macam cuti biasa je. nasib i takdok kelas hari Khamis. as a conclusion, chow hari Rabu malam. how lucky i am. mehehe. but now it already Saturday. tomorrow Sunday Cone which i taknakkkkk. aaaaaaa

iknow. annoying kannn. but itu motip dia. wahaha.

lucky again bila lecturer tangguhkan test 2 for EM. at first tengok kalendar. haiyo kena betul raya haji then balik UPM terus test. test pulak bukan sebarang test. ini test electromagnetism yang memang i terer habissss! memang kena peribahasa bagai mengantuk disorongkan bantal. study EM, mata seperti ada syaiton nirrajim. Astaghfirullah. 


malangnya untuk matriculation student. PSPM1 takde nak tangguh tangguh macam i ni. berusahalah kalian! pengalaman akak dulu. ceppp :P akak okey akak! takut gilaaa nak PSPM1. takut dia seperti ada azab pikul atas bahu. can you imagine? before PSPM1, maybe masa study week kot ada la termenangis give up sebab rasa macam ohmai banyak tak study lagi. banyak tak paham. banyak nak study. pada masa yang sikit. sempat? memang tak! sampai at one time tu call ibu. nak apply diploma! lantaklah lama ke. masuk degree tua kerepot dari orang lain ke asal live i terjamin gitu tanpa ada sebarang syak wasangka.


then, memang apply. dan dapat. dapat pulak sama macam masa mula mula apply after SPM. diploma sains dekat kuala pilah. dapat result for PSPM1 tak disangka sangka walau takde tinggi mana. tapi sebab haritu before exam rasa down gilaaa so bayangkan result tu macam 4 flat! gigih! decide taknak keluar matrik. stay then PSPM2 pulak. lagi steghessss! but dah boleh adapt dengan situasi dekat matrik, cara belajar and all. sem ni dah takde nak menangis dalam selimut dah. muehehe.


so now here i am. taking BS(K) Major in Instrumentation Science



  *warning! please don't ask me what is Instrumentation Science. i know nama dia pelik kuasa dua. tapi apa yang kami belajar lagi pelik sepelik pelajarnya. subject killer kami suka. kalau ada masa dan kalau terbuka pintu hati nak kongsi cerita then i will. sekian kbai.


salam eiduladha semuaaaa,
makan daging berpada pada,
ingat berat kalian semua. 


gambar kebiru biruan seperti ada kedamaian. ihihi
  pantun tiga kerat ada? motipppp?? ._.' lewat sehari kira halal ^^ 

goodluck all student matriculation. do the best for PSPM1. mintak boleh back up untuk PSPM2 kalau okey kalauuuuu PSPM2 tak memuaskan. especially goodluck to my sister, Yana. mudah mudahan your dream to be a doctor menjadi kenyataan dengan memperoleh 4flatttttt ameennnn :)



terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika

Saturday, 6 October 2012

gudluck adik kocik



wohoi. 

first thing first, jangan cakap gua takde kerja update ni. ini namanya sanggup berkorban tau! apa tau! untuk pengetahuan post ini ditujukan kepada gemok yaya dan seangkatan dengannya. dua angkatan tak perlu. sekian.


gemok yaya,

nak exam minggu depan. buku dah habis telaah belum? nota dah habis buat lap air liur belum? along tau la mesti tido kalau dah bukak buku. mahir sangat bab bab ni. hoho. jantung dah terkeluar ke steady je? fulamakk! bayangkan muka along sekarang cakap macam tu. haha


jangan nak over kenfidon pulak nak jawab exam tu. rilek je. pmr apalahhh sangat. celah gigi hujung sekali je. perghh haha. sejak dua menjak ni pasti tak keluar bilik kan? study ke tido? itu jadi persoalan. ibu tengok cover cover. pandai ahhh gemok! bab cover line muka tak bersalah pakar. matematik tak dapat A siap! hewhew


habis minggu depan hadap pesbuk tak kelip pon boleh. untung ler~ minggu ni sure tak bukak pesbuk. face the book je mampu. yokoo? helemakkk tak baca ah post ni nampaknya ._.' basi sudah post ni. nasib. tolong wish gudluck kat Aiman Vanila Coklat. hihihi.


akhir kata. dapat 8A mintak hadiah. tak habis lagi. dekat ayah. wkwkwk. mintak dekat along, next counter please kbai.





gudluck PMR candidates especially gemok yaya :) pastikan 8A bukan dalam tangan. dalam akal, hati dan minda.


terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika

Thursday, 4 October 2012

lemas dalam timbunan



aku menunggu kamu. setia menunggu. namun kau tak kunjung tiba.
aku pasrah. lumrah kehidupan. hanya mampu menatap.
 tidak pula disentuh. aku redha.

puas nak aku wujudkan moment itu. menyerah. berserah bukan bererti kalah. 
tidak! aku hidup bukan untuk kalah. aku berdoa untuk menang tapi sukar.

 normal! setiap satu dari kita pasti merasainya. pasti. aku yakin. 
 beruntung jika kau tidak. sangat beruntung. 
aku mahu seuntung kamu. ingin sekali. ajari aku.




sudah dilihat, ditenung, digilai namun hanya mampu menggeleng. 
bukan hanya ini. aku cuma tidak merakam sepenuhnya. gusar jikalau kalian serupa denganku. bingung.




bila dibuka. aku bertanya pada diri. "apa ini?" "apa itu?" itu yang mampu. 
2 jam aku rasa tidak cukup untuk ini. berapa masa yang kau perlu? sabar. aku berdoa. 




aku perlukan masa. masa yang mungkin panjang untuk ini. tapi akalku tidak mampu. 
aku bukanlah sebijak kalian yang hanya tidur saat kuliah. yang hanya ketawa saat lecturer di depan. aku turut ketawa. tapi aku gusar. 


puas aku edit gambar. harapan agar ciri  ciri korean look terpamer disitu. 
tapi bukan itu. itu hanya sampingan. 


hakikatnya aku lemas dalam timbunan. mana aku jejak aku sering terbayang.
masa akan tiba tapi kuatkan lah aku. aku risau dalam hati. aku panik luar hati. 


sekian...


Yang Benar,
Aku

terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika

kehadapan kebelakang



kehadapan sedara sedari kebom. gua update ringkas habis. bukan nak menunjuk apa tapi just nak puas hati sendiri. konon bila on blog 'ketong' adalah jugak pelawat sorang dua. padahal selalu bukak blog tengok sendiri punya blog bajet cun habis. cuiii. 


gua buat pendahuluan bajet brutal. realiti gua lemah lembut. tehee *kenyit mata :P * alkisahnya sem ni gua agak bz la jugak berbanding sem lepas. jadual memang la tak padat sangat tapi itu lah lumrah kehidupan. tak bz buat buat bz. dah bz makan nasi pun dua kali tambah. ada percaya? 


bercakap pasal nasi. apa ingat gua nak ajar cara cara masak nasi ke apa? gua sebenarnya mahu story sikit. dua minggu lepas gua sebagai kakak fasim agak bz mahu buat sedikit orentasi gitu buat junior jabatan fizik UPM. pest time gua volunteer jadi kakak fasim. tunjuk rajin secewenn. puiii. 




waktu : pagi (sebelum acara bermula)
aktiviti : posing maut! maut tak maut sangat la. wkwkwk


muka akak fasim semangat gila terutama si teha. kikiki :P

dalam tandas tak cantik pon boleh jadi isu

waktu : acara semi-mula
aktiviti : fokus fokus! mata sila tongkat dengan batang pensel.











semangat gila dak ni. bawak bersabar dikk :P

group member New Tone :)

waktu : tengah hari sinar ceng ceng.
aktiviti : bedil orang. nahhh amek kaooo.


muka menanti dalam kesabaran

setia menanti siap kerling jam ke? kuikui

tarian Gangnam Style denda kekalahan

tarian lap cermin. bukti pakar.

gambar ni rasa macam konon habis smart gila la.

pelajar dan fasi. muka ingat katil semua. haha

fasi dan ajk. sayyyy cheeesseeyyy wedgesss. nyum nyumm

akhir kata terima salam perkenalan dari kami untuk junior jabatan fizik. nanti kalau terjumpa hai hoi hey la. kadang kadang akak akak abam abam ni pelupa sikit. sikit je tak banyak. maklum la belajar EM dengan kaedah matematik dalam fizik banyak sangat. jadi gitu ler :P


tapi korang memang best la! siap menari bagai lagi. ada yang siap request nak menari tarian itu ini sampai sanggup sponsor lagu. semangat gila ingat ni realiti show apa. gempak la padang ragbi petang tu. ada sape sape nak request video aksi spontan group memasing ke? sila tinggalkan pesanan selepas bunyi bibbbb :O



sebelum sengaja buat buat lupa izinkan ngomong jika ada salah silap harap dimaafin :) okey bai akak fathihahhhhh. smile ^^

boi assalam :)

terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika