BLOG-ING MOOD
jarang update blog lately. sila tinggalkan jejak di cbox. happy bw :)

Saturday, 27 October 2012

campur tolak darab bahagi



yes. cuti! itu yang ditunggu-tunggu oleh setiap individu terutama pelajar seperti sayaaa. ngeh ngeh. walaupun UPM kedekut bagi cuti sikit yang amat. memang sikit okey! bukan saya memandai cakap sikit. Uni lain kemain cuti sampai seminggu macam tu, UPM 3 DAYS ONLY campur weekends. just put yourself in my shoes walau tak muat. 3 DAYS holiday for Raya Haji? -.- sama macam cuti biasa je. nasib i takdok kelas hari Khamis. as a conclusion, chow hari Rabu malam. how lucky i am. mehehe. but now it already Saturday. tomorrow Sunday Cone which i taknakkkkk. aaaaaaa

iknow. annoying kannn. but itu motip dia. wahaha.

lucky again bila lecturer tangguhkan test 2 for EM. at first tengok kalendar. haiyo kena betul raya haji then balik UPM terus test. test pulak bukan sebarang test. ini test electromagnetism yang memang i terer habissss! memang kena peribahasa bagai mengantuk disorongkan bantal. study EM, mata seperti ada syaiton nirrajim. Astaghfirullah. 


malangnya untuk matriculation student. PSPM1 takde nak tangguh tangguh macam i ni. berusahalah kalian! pengalaman akak dulu. ceppp :P akak okey akak! takut gilaaa nak PSPM1. takut dia seperti ada azab pikul atas bahu. can you imagine? before PSPM1, maybe masa study week kot ada la termenangis give up sebab rasa macam ohmai banyak tak study lagi. banyak tak paham. banyak nak study. pada masa yang sikit. sempat? memang tak! sampai at one time tu call ibu. nak apply diploma! lantaklah lama ke. masuk degree tua kerepot dari orang lain ke asal live i terjamin gitu tanpa ada sebarang syak wasangka.


then, memang apply. dan dapat. dapat pulak sama macam masa mula mula apply after SPM. diploma sains dekat kuala pilah. dapat result for PSPM1 tak disangka sangka walau takde tinggi mana. tapi sebab haritu before exam rasa down gilaaa so bayangkan result tu macam 4 flat! gigih! decide taknak keluar matrik. stay then PSPM2 pulak. lagi steghessss! but dah boleh adapt dengan situasi dekat matrik, cara belajar and all. sem ni dah takde nak menangis dalam selimut dah. muehehe.


so now here i am. taking BS(K) Major in Instrumentation Science



  *warning! please don't ask me what is Instrumentation Science. i know nama dia pelik kuasa dua. tapi apa yang kami belajar lagi pelik sepelik pelajarnya. subject killer kami suka. kalau ada masa dan kalau terbuka pintu hati nak kongsi cerita then i will. sekian kbai.


salam eiduladha semuaaaa,
makan daging berpada pada,
ingat berat kalian semua. 


gambar kebiru biruan seperti ada kedamaian. ihihi
  pantun tiga kerat ada? motipppp?? ._.' lewat sehari kira halal ^^ 

goodluck all student matriculation. do the best for PSPM1. mintak boleh back up untuk PSPM2 kalau okey kalauuuuu PSPM2 tak memuaskan. especially goodluck to my sister, Yana. mudah mudahan your dream to be a doctor menjadi kenyataan dengan memperoleh 4flatttttt ameennnn :)



terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika

7 orang menari sakan:

cik nana said... [♥ balas ♥]

chaiyok2 mesti boleh punyaaa. senan tu rezeki awk ke arah ni. insyaallah. gud luck.

*salam aidiladha ;)

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

@cik nana tu laaa rasanya :) okey terima kasih ^^

ezyra daniel said... [♥ balas ♥]

gudluck utk test nanti huhu
selamat hari raya

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

@ezyra daniel terima kasihhh :) selamat hari raya

zEri sAfEerA said... [♥ balas ♥]

oh ambek sains instrumen ke? ex-rumet ambek kos ni dulu. mmg x tanye ah sbab dah tanye die dulu. hehe :D kos ape2 pon xpe. rezeki ad d mane2

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

@zEri sAfEerA : aah :) start to love this course actually walau mencabar sgt. huhu :)

zEri sAfEerA said... [♥ balas ♥]

haa xpe. slow2. xkan sj2 awak dipilih dlm course. pasti ade potensi yg boleh awk sumbang. Insya-Allah. pcaya pd dri :)