BLOG-ING MOOD
jarang update blog lately. sila tinggalkan jejak di cbox. happy bw :)

Saturday, 12 January 2013

Dilanda virus keboringan?



Sudahkah anda tamat menjawab soalam exam yang gila mencabar lagi menguji tahap keimanan? Saya sudah. Anda bagaimanakah? hoho. sangat bersyukur exam dah habis. bagai tak percaya pun ada. tapi ini kenyataan. sila jangan lari dari kenyataan alam nyata tolonglah. 


bukan over kemain nak update cakap kenyataan kenyataan ini. tapi cuba faham ini adalah kenyataan. yang sememangnya kenyataan yang tak boleh nak diubah. dah memang kenyataan nak ubah macam mana? Alhamdulillah :)


sem 3 tamat dengan sempurna walau result taktau la sempurna ke idok. harap sempurna semua ibarat baby baru lahir comel kiut miut ololo. geyamnyaaa -.-'


biasa manusia memang sukar payah sikit. nak cuti takde cuti. buat cuti sendiri. dah ada cuti lama-lama duduk rumah sah sah meroyan taktau nak buat apa. lumrah.


begini jelah biar kakak julayka habaq sikit eh cara-cara nak elak keboringan melanda.




TIDUR
dah tau memang tak ada kerja buat apa bangun awal-awal. panjangkan sikit had masa anda bermalas-malasan di atas katil empuk yang membuatkan anda kerinduan sambil menyumpah seranah katil asrama. 


MAKAN MAKAN MAKAN
sebab apa makan ditaip sampai kuasa tiga haa? sebab saya memang suka makan makan dan makan. ahaha. poeber ober betei. sila berfikiran waras okey. duduk asrama makan balik-balik nasi goreng. nasi segala goreng la dah try. kalau tak nasi goreng, nasi berlauk yang sama setiap hari. ulang sekali lagi setiap hari! huhh boring! so sekarang dah dekat rumah bedal la apa apa yang korang rasa nak makan tanpa usah risau lagi


membeli belah secara tak boleh blahnya
inilah masanya untuk kalian mengreleasekan stress yang ada. kalau dekat asrama kemain pulun buku-buku yang ada. bersengkang mata tak tidur. sehari sebelum exam je la tak gitu? haha. sekarang spend duit sikit untuk yourself laa. tak semestinya pergi mall ke uptown kena pi beli. but sometime tu tangan gatal nak terbeli gak. hoho.

TONTON RANCANGAN KESUKAAN AKA PEBERET 
haa ni penting. kenapa? first Iyka nak tanya. asrama korang ada tv tak? kalau kolej Iyka ni memang perfect sampai none hado sepatah haram tv pun. mengikut naluri, UPM memang sengaja taknak bagi kitorang bersuka ria tengok AJL. sampai memasing terpaksa guna broadband yang memang super duper expert speed dia semata mata nak tengok Aizat menyanyi tersekat sekat macam sakit kerongkong. dan yakni sekarang memang nak bersengkang mata nengok tv. aii jakun you nouu. bahaha.

 BERDATINGAN
 sila ulas sendiri tidak lebih 180 patah perkataan. haa amek aku bold colour underline sume dah. wahaha.
 
okey boi selamat bercuti :)




will be missing this messy table hoho. menyampah je bunyi ayat ni. well.

nota jari kaki : manfaatkan cuti yang ada. jangan nak meronggeng tak tentu hala. kalau menyesal tiada gunanya. hang tanggung sorang sorang yaa ;)
 

terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika

4 orang menari sakan:

Green Amila said... [♥ balas ♥]

selamat bercuti .singgah sini dari http://greenamila.blolgspot.com

zEri sAfEerA said... [♥ balas ♥]

oh, br sem 3.
aisy,,, ni kolej mane nih. serumpunkah? hakhak :D

iyka zulaika said... [♥ balas ♥]

@zEri sAfEerA : aah serumpun. serumpun jugak eh?

zEri sAfEerA said... [♥ balas ♥]

ye. sy. kolej doblas. tp sem dpan dah praktikal dah :'(