BLOG-ING MOOD
jarang update blog lately. sila tinggalkan jejak di cbox. happy bw :)

Saturday, 4 May 2013

dugaan



masa sekarang banyak di habiskan dengan menjawab test berlambak. sekarang ni pon baru sudah test digit tadi. orang sibuk usung beg balik rumah, kita sibuk usung buku je la gamaknyaaa -.-' ini namanya dugaan hidup. belum lagi dugaan alam perkahwinan lagi. hewhewhew gelak gedik gila. tak campur dugaan nak jawab test kimia selasa malam lagi. test instrument hari rabu lagi. me is very sad :'( :'( 


memang dugaan sem ni. entah. baru rasa. bahaha. banyak test. banyak assignment. banyak dugaan mental. banyak halangan. banyak sok sek sok sek. hmmmm TT. ni pun dah rasa lama benau tak balik rumah. asal nak balik ada hal. asal ada hal je mesti terasa nak balik. see dugaan lagi. mana mana kita pergi akan ada dugaan. dugaan itu dugaan ini. rumah dekat pun payah nak balik. ada dugaan yang tak settle settle lagi. isnin ni cuti ke? dugaan dugaan.


"Rabbi Yassir Wala Tu'assir"

always ingat ayat ni dalam diri. selalu sebut. apa apa yang kita buat mulakan dengannya. in sya Allah dipermudahkan. apa apa dugaan, apa apa masalah, apa apa perkara yang menduga kita, yang membebankan kita jangan lupa baca ayat ni. peringatan :)




till here. bila ada dugaan jangan sedih sedih, hadapinya dengan tenang, tenteram dan senyum :)

terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika

1 orang menari sakan:

Mysara Ab Rahman said... [♥ balas ♥]

klu zaman blajar mmg mcm tu..
yg pntg kte kene kuat...gud luk!:)