BLOG-ING MOOD
jarang update blog lately. sila tinggalkan jejak di cbox. happy bw :)

Wednesday, 31 July 2013

it is a joke



Hye. Selamat 10 Ramadhan terakhir :) 


straight to the point orang cakap. tak perlu berkias bermadah apa sekarang ni. saya sekarang di kelilingi orang yang sangat lawak :D tah kenapa orang yg serius boleh jadi lawak. yg lawak boleh jadi serius. masalah hidup kot.


baru baru ni yg paling lawak sekali actually lawak ni sebelum puasa lagi. dah kepam lama dah. tapi bila teringat nak gelak balik bahaha :D dalam rumah ni yang paling lawak sekali yaya rasa. adik kita yang paling bongsu :D


haritu tah apa penyakit si yaya ni boleh pergi hembus hingus kuat kuat macam apa. siap bunyi bunyi lagi. bernafas pon bunyi. taulah kakak dia ni bahawa adiknya mempunyai penyakit hidung tersumbat -.-


dah dia asyik hembus kuat kuat tu dia boleh mengadu pulak sambil buat muka. dia tanya kenapa eh telinga yaya rasa macam sakit eh? ni merujuk sbb dia hembus tadi la. telinga dia pon sakit sekali. hidung sumbat, telinga sakit. kesian.


kita jawab la, "Dah yaya pergi hembus kuat sangat mesti la sakit. tahik telinga keluar la tu. sape suruh hembus kuat sangat." Masa cakap ni memang tengah tahan gelak sebenarnya.


dia boleh pulak dengar siap cakap ooo yeke. confius sikit memula. berkerut muka. pastu dia boleh caye bolat bolat. omai? percaya? siap korek telinga dia lagi nak tengok tahik telinga keluar ke tak. tak senonoh! kita apa lagi, terus gelak guling. dia buat muka pelik. kita dengan maconya buat takde pape balik stop gelak siap suruh dia tanya ibu tapi tangan tak lepas dari telinga. hhahaha


pergi tanya ibu then kita tak tahan sangat dah nak gelak. kantoi. hahahaha. apa punya adik la. benda macam tu nak caye. lahaiii. tah betul tah tidak teori kakak dia buat ni. main keluar je idea tu. dia pulak boleh caye. sape suruh tanya. ahaha 


sory takde benda sangat nak update. lawak ni yang ada. sebab lawak ni buat kita senyum gelak sampai nak tido. hahahaha. selamat malam :)





terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika

1 orang menari sakan: