BLOG-ING MOOD
jarang update blog lately. sila tinggalkan jejak di cbox. happy bw :)

Tuesday, 23 July 2013

warga baru? orang baru?


hye semuaa :) 



semenjak cuti sem ni memang takde buat apa. kerja setiap sebelum subuh bangun tolong ibu prepare sahur. tidur sampai tengah hari -.- amek yaya sekolah. hantar yaya tuisyen. ibarat kita supir nonhado gaji. ptg tolong ibu prepare buka puasa. malam online tengok movie sampai pagi then rotate balik benda sama. setiap hari! i iz sad :( nak kerja ada halangan tertentu. itu sebab kita ada jual jual sikit hee. saja je :) leopard shawl dah out of stock btw. nanti kita update shawl dgn skirt dan jam misai sarjan pencen ehh hiks :)



erm. tahniah buat sape2 yang dapat upm :) terutama sekali kos sains instrumentasi. haa ni senior hang ni. hee :) bagi sesape yang tak mintak kos tu jangan risau sebab lama kelamaan anda akan dpt adapt semua tu nanti. tambah tambah lagi subjek yang susah susah. time study week anda pasti akan kelam kabut mencari yang pakar atau study group sebab subjek fizik memang takkan boleh nak study sorang. sebab kalau Iyka confem akan tidur kalau tak reti nak buat bahaha



sape yang dapat kolej 15 serumpun sep kita samaa :) serumpun satu2 nya kolej tak perlu kumpul merit selain kolej sendirian berhad aka sewa rumah sendiri huhu. best tapi anda akan ada masalah dengan kebesaran keluasan jajahan anda berbanding kolej lain. yelaa kena la advantage and disadvantage dia kann so apa kata kita terima ketentuan ini. 





ni meja study kita. kita tau sepah sangat masa ni tak terurus. study week masa sem 3 kot tak silap. wuwuwu. meja ni sempit! kita letak barang barang sikit atas meja laptop terus sempit dah rimas nak buat kerja dekat meja. buat kat katil then tidur. sihat! 





ni bangunan fakulti sains yang diambil dari bangunan lab kimia. dekat dalam bangunan kuning ni ada lab, bilik pensyarah, pejabat fakulti, pejabat dekan semua la. untuk fizik dengan kimia je. math dengan bio dekat bangunan belakang :)


takpe mesti pening kan. gasak la korang sesat dalam tu nak cari bilik kuliah semua. bahaha :P ni baru fakulti sains. belum yang lain lain. jangan risau kita pon pernah sesat memula dulu peace :D


tapi takpe korang akan di orentasi kan terlebih dahulu oleh senior. kami akan buat anda seperti ini! 







bahaha. okey ini lebih kurang macam orentasi untuk kenal fakulti yang kita panggil gerak ilmu. setiap jabatan akan handle gerak ilmu masing masing. yang handle tu ofcoz senior. dapat kenal kenal senior. boleh korek korek rahsia lecturer mana best hiks :P


dan lepas gerak ilmu anda akan jadi bersemangat begini!





confem InsyaAllah :) tapi nanti jangan tak join sebab rugi kalau tak join. walaupun penat tapi ada input dan boleh jumpa titew hewhew :P insyaAllah gerak ilmu ni minggu 1 atau minggu 2 bukak sem :)





dah rotate gambar ni tapi dia degil! so nasib la. pku :) tak perlu bayar. dah dalam yuran tapi Iyka memang tak pernah nak jumpa doktor kat pku. teman kawan pernah. tah. tak suka. 






again. taktau kenapa dia jadi macam ni padahal dah rotate. bukit ekspo. tempat cuci mata opss :P kitorang dah jarang sangat pergi. last sem memang tak pergi langsung. bahaha dasar pemalas nak senam. 




kafe serumpun. makanan boleh tahan. sesak waktu puncak time orang balik kelas. petang pukul 5 kadang kadang. malam pukul 8 lebih. siap kasi waktu haa amek kau. kakak senior yang concern kannnn :P



pandangan jauh. kerusi dah tukar. tak main dah tarik kerusi sebelah. 



senior side: (Bacelor in Major Science Instrumentation)

kami tahun 3 sudah. sedia membantu ceh. diri sendiri macam tak terbantu. 












dan kami geng. see you soon :))



terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika

1 orang menari sakan:

terbaek network said... [♥ balas ♥]

wah comel lah gambar awek yg pkai tudung oren2 kuning tu hehe