BLOG-ING MOOD
jarang update blog lately. sila tinggalkan jejak di cbox. happy bw :)

Thursday, 14 August 2014

kembali


Assalamualaikum

Hmmm. Taip blog dah mengeluh *geleng kepala*. Berkurun dah rasa tak search langsung www.blogspot.com. feel badddd :'( 

Entah sekarang rasa macam slow sikit bab blogging ni. Tak tau nak kongsi apa. Actually banyakkkkk sangat nak cerita. Some input laa if ada. Kot. Tapi tak sempat. Dan MALAS. hiks. 

Tiba2 tadi terbaca blog Mira Filzah. Then I am realized aku pun ada blog. Dia macam menemui jalan pulang nak tengok blog ni. Serabai! Tu perkataan pertama tengok template and everything pasal blog ni. Ohh macam takde life betul zaman budak budak aku. I am imagine something more kedewasaan di situ. Okey I need to do something. Must! Butttt masanya enggak ada dong nak godek blog ni :( At least I should try. *pejam mata tarik nafas panjang*

6 comment awaiting moderation. okey siapa hantar comment blog serabai tak bertuan terbuang ni? *excited pelik sebenarnya bahaha*




bebudak tanya pasal matrik ngupenyeeeee. rasa useless kejap sebab tak dapat nak jawab soalan adik2 ni before dorang masuk KMM. kau kak baru sekarang nak baca comment aku hantar 3 bulan lepas? *tunduk cecah lantai* . agaknya budak2 tu dah habis matrik gamaknya baru aku reply soalan dorang tu. nasib nasib Hakak Juleyka kau ni. *tunduk tak mampu angkat muka :( * 

okey. nak diperjelaskan di sini bahawa. untuk Kolej Matrikulasi Melaka (KMM) kebanyakan student melayu perempuan memang pakai kurung. baju kurung moden tu ada la yang pakai tapi tak ramai. kalau nak pakai kemeja bolehhhh tapi mungkin akan awkward sikit sebab kau akan nampak semua omel2 je jalan berbaju kurung. dannnnn jangan risau awak boleh pakai shawl. takde siapa marah. kalau nak berbelit belit sampai terbelit tu janganla. takut tak sempat pergi kelas :P kat KMM takde dobi eh :( tapi ada mesin basuh dengan mesin pengering dengan harga RM2.50 sekali jalan. Kening tu penting ^^

rasanya tu je kot soalan tadi. hmmm kesian korang yang tanya tu. mesti dah macam frust kan Hakak Juleyka tak reply comment kan bahahaha *gelak buaya*

Dah tata. 


sincerely,
IykaZulaika aka Hakak Juleyka ;P






terima kasih sudi bace contengan tangan Iyka Zulaika